Отец Радослав: Чудото е провокация към човека да тръгне по пътя на вярата

0
811

Срещата с отец Радослав Паскалев е уникална

Отец Радослав

Божият служител отново ни кара да се замислим върху важни духовни въпроси, свързани с човешкото пробуждане. Отец Радослав се грижи за болните от рак.

Отец Радослав от Пловдив гостува на Стойчо Керев във „Въпрос на гледна точка“.

Най-важното заключение, което отец Радослав направи е свързано с чудесата.

Чудото е провокация към обикновения човек да тръгне по пътя на истинската вяра.Чудото е огромна провокация. Например,  излекуван болен чрез чудо.  Той тръгва с цялото си съзнание, емоции и чувства към вярата.

otec-radoslav
Отец Радослав получи своята награда Сн: ФБ

Отец Радослав е изключително популярен в Пловдив, защото той развива активна духовна работа.

От  сайта plovdiv.utre.bg научихме, че преди време отец Радослав е определен за 1 от 3-та най-достойни хора на Пловдив, които са получили приз за доброта.

Заедно с отец Радослав са отличени още д-р Радостина Симеонова. Тя обучава слепи хора да работят като рехабилитатори.  И болният от рак Коста, тогава на 9 годинки, който помогнал на друго болно дете.

Трябва да знаем за отец Радослав, защото той е един истински духовник. А не свещеник на щат. Той служи в пловдивския храм „Св.Св. Козма и Дамян“, находящ се в район „Тракия“.

otec-radoslav
Радостина Симеонова, малкият благороден Коста и отец Радослав на церемонията Сн: ФБ

Отец Радослав полага духовни грижи за болни от рак хора. Посещава ги в болницата или в техните домове. Дава им духовна утеха.

Всяка неделя след служба отец Радослав прави специални служби за оздравяването на онкоболните.

Отец Радослав подкрепя сдружението  „Майки срещу дрогата“.

Пловдивчани няма да забравят опелото на дете, което починало заради дрогата преди време. Не само защото свещеникът извършил опелото напълно безплатно. А защото по време на церемонията нарушил канона и произнесъл такава реч. от която присъстващите, включително и деца наркомани, които били надрусани, целите настръхнали.

Точно от такива смели и мотивирани хора има нужда нашето общество. Хора, които умеят да увличат около себе си хората да вършат добро.

Изгледайте и видеото долу с участието на отец Радослав при Стойчо Керев.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.