На какво да обърнем внимание при избора на работни панталони и гащеризони

0
101

На какво да обърнем внимание при избора на работни панталони и гащеризони

Качеството, надеждността и функционалността са основни при избора на работно облекло за работниците, но въпросът за удобството и практичността също е важен. Ето защо трябва да сте изключително компетентни при избора на вида специално облекло. Може да изглежда, че работните панталони или полугащеризони по своята същност са сходни и няма голяма разлика, но това далеч не е така. Правилното решение в процеса на избор на работен костюм ще осигури комфорт по време на работа и със сигурност ще се отрази на нейната ефективност.

 

Какво да изберете като гащеризон: защитен полугащеризон или работни панталони? Тук няма еднозначен отговор. Изборът на една или друга опция зависи от много фактори, сред които личните предпочитания на служителя също могат да бъдат от голямо значение.

Но първо, нека разгледаме какви нюанси влияят на избора на този тип работно облекло, доколкото е възможно.



Специализация

Специализацията е пряко свързана с други фактори като защита на тялото и комфорт. Какво точно ще направи работникът може да наклони везните към определен тип панталони или гащеризони. Също така е важно да се обърне внимание на степента на защита на една или друга опция. Така например за зидар, който е в постоянен контакт с бетонов разтвор, е по-добре да има голяма зона за защита на тялото, което означава, че полугащеризонът ще е по-рационален избор, дори по-оптимален от работен гащеризон. В същото време плетачът на арматура може да избере работни панталони, защото той се нуждае от максимален комфорт на движение и свобода на действие. По принцип и двата вида предпазват работещия от леки драскотини, ожулвания, излагане на различни течности, мръсотия, прах, както и от слънце и влага. Разликата в зоната на покритие на тялото, неговата защита.

Сезонност

Що се отнася до зимния работен костюм, можете също да носите панталони и полугащеризони под топло яке , но гащеризоните ще осигурят топлина на голяма част от тялото.

Качество на плата

Разбира се, и в двата случая трябва да се даде предимство на по-надеждните неща. Често се използват памук и полиестер. Що се отнася до цветовата палитра, тя е доста широка, но най-популярният и търсен вариант е камуфлажът. Гащеризоните и работните панталони са издръжливи – няма да загубят своята привлекателност при продължителна употреба.

 

Плътността на тъканта също ще повлияе на избора на работни панталони. За работа на закрито можете да използвате гащеризони от по-малко плътна тъкан, в които ще бъде по-удобно да работите, докато на улицата е по-добре да използвате модели, ушити от по-плътни тъкани.

 

Материали

Работните облекла различават по материалите, от които са пришити. Най-често в производството на такива продукти се използват:

 

  • 100% памук
  • смесени тъкани
  • кепър материал

100% памук. Такъв материал се характеризира със здравина и твърдост. Възможно е да се постигнат такива свойства благодарение на усуканата прежда. В резултат на това материалът е много труден за скъсване.

Смесените тъкани са изработени от 65% полиестер и 35% памук. Тази комбинация е идеална за изработка на летни панталони. Материята е издръжлива, лека, леко грапава на допир. Изключително устойчив е на загуба на цвят и износване. Следователно такива продукти могат да се перат често.

 

Друг популярен вариант е кепър. Този разтвор е направен от 100% памук. Кепърът е чудесен за чувствителна кожа. Най-добре е да шиете летни модели от него, тъй като тези панталони, докато са устойчиви на износване, пропускат въздуха.

При производството на зимни модели към популярните тъкани се добавят подплата и изолация. Последните най-често са синтетични:

 

  • изкуствен лебедов пух
  • „климафорт“
  • „подслон“ и др.

Всички тези опции са леки и хигиенични. Не гният и не се мачкат. Поради това тези панталони могат да се перат често и се почистват лесно.

Дори работните панталони са разделени на зимни и летни. Те са специализирани и сезонни. Понякога панталоните се произвеждат в комплект с други елементи на костюма. Но често те се продават отделно.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.