10 нестандартни приложения на кабелните връзки

0
223

10 нестандартни приложения на кабелните връзки

Притеснявате се, че ще ви изскочат тасовете? Най-лесно е да ги закрепите с няколко кабелни връзки и те ще останат точно там, където трябва… дори и след като минете през паветата в центъра. Ако това не е тест за тяхната устойчивост, то кое друго би могло да бъде? Встрани от шегата – това на пръв поглед простичко пособие е приложимо почти навсякъде.

Източник на изображението : Unsplash.com

Кабелните връзки, познати още като свински опашки, са неразделна част от куфарчето с инструменти и въпреки това не е нужно да се прибягва до тях само, когато има кабели за връзване. Тъй като са лесни за ползване и достатъчно евтини, те намират приложение в широк обхват от приложения – от заместител на ластика и липсващ цип или ключодържател, до средство за поправяне на скъсана мрежа.



Ще започнем с добре познатите на всички приложения:

1. Аерокосмическа индустрия

Обикновеният пътнически самолет е оборудван с кабели с обща дължина около 200 км, така че отличното организиране на кабелите е от основно значение. Видовете кабелни връзки, които се използват за целта се различават по вид, размери и материал на изработка.

2 .Сглобяване на всякаква техника

Със сигурност сте се сблъскали с предизвикателството да се опитате да приберете целия хаос от кабели, който се е заформил в процеса по сглобяване на един компютър, например. Класическото решение е именно кабелните връзки. С тяхна помощ ще успеете да приберете и разпределите правилно всеки кабел без проблем и компютърът ви ще е не просто мощен, а и добре изглеждащ.

Източник на изображението : Unsplash.com

 

3. Закрепване на автомобилни части

Въпреки че по-новите автомобили имат алуминиеви джанти с полирано покритие, които не изискват тасове, някои автомобили все още имат пластмасови или метални тасове, които покриват индустриалната джанта на гумата. Те могат да паднат сами по време на шофиране, поради ред причини. Кабелните връзки са много добър начин да обезопасите някои от частите по автомобила си. Освен тасовете, понякога се налага допълнително закрепяне на номера на автомобила, емблема и какво ли още не!

 

4. Защита срещу крадци

Ако пътувате и имате допълнителен багаж, който трябва да приберете в багажното или в хотела, винаги можете да сложите кабелна връзка на двата ципа. Да, не е същото като да сложите катинар, но пак би отнело доста време, за да стигнат до вещите ви, ако не са подготвени. А може и изобщо да не успеят, ако се доверите на качествените кабелни връзки от ЕХНАТОН!

Източник на изображението : Haupa.com

 

5. По-добро сцепление

Зимата може да ви хване неподготвени. Ако навън е заледено и нямате грайфери, за да имате по-добро сцепление може да добавите кабелни връзки към обувките си. Освен това, те могат да бъдат захванати около велосипедните гуми за допълнително сцепление. Уверете се, че закопчалката, която здраво закрепва кабелната връзка, е обърната навън, за да се постигне максимално сцепление.

6. Градинарство

Кабелните връзки са чудесно допълнение и към градината. Подходящи са закрепяне както на високи и пълзящи растения, така и на цветя с по-малки размери. Добър пример за цвете, има нужда от прикрепяне, е каскадната орхидея, както и всички увивни растения.

За всички растения е добре да не бъдат максимално затегнати, за да се позволи на растението да се движи свободно докато расте. Бонус трик – използвайте кабелните връзки за направата на висящи саксии.

Източник на изображението : Unsplash.com

7. Заседнали предмети

Има поводи, за които е хубаво да се вдигне тост, но човек не винаги е подготвен за това. Започвате да мислите как да отворите бутилката хубаво вино, обаче в стремежа да извадите тапата, тя просто пада вътре. Ами сега?

Стига да имате свинска опашка, ситуацията е под контрол. Използвайте кабелната връзка, за да извадите плаващия корк или парчета от него. Изисква известна сила, за да издърпате тапата, но работи изненадващо добре.

 

8. Обезопасяване на мебели

Веднъж пропълзяло, детето открива нови хоризонти. Иска да пипне всичко, да го дегустира дори. Но е изключително важно да се помисли за неговата безопасност. Ако нямате подходяща защита и нещо, с което да обезопасите мебелите у дома, може да се доверите на кабелните връзки като временно решение. Поставянето на кабелна връзка около дръжките на шкафа би било достатъчно препятствие за малките любопитни ръчички.

Източник на изображението : Unsplash.com

 

9. Запушен дренаж

Кабелните връзки са едно от най-семплите решения за отпушването и изчистването на запушен дренаж. Имате нужда и от чифт ножици или режещи клещи, за да създадете диагонални разрези по дължината на кабелната връзка. Разрезите трябва да бъдат под ъгъл нагоре. След като направите разрезите, огънете ръбовете навън с чифт клещи, за да създадете импровизирани бодли. Пъхнете кабелната връзка надолу по канала и, ако приемем, че запушването е причинено от коса, то със сигурност ще се закачи и ще проправи път на водата.

 

10. Декорации

Празниците са перфектната възможност да създадете приятна атмосфера във вашия дом. Фантастична възможност за използване на кабелните връзки е закачването на временни декорации. Стандартното черно или бяло може да не се слее с всяка декорация, но кабелните връзки вече се предлагат в редица цветове. Зеленото върви особено добре с коледния декор. Кафявото и оранжевото могат да паснат на есенните декорации. Кабелните връзки са особено чудесни за окачване на венци, лампички и какво ли още не.

Източник на изображението : Pexels.com

 

ЕХНАТОН предлага на своите клиенти богато разнообразие от кабелни връзки, проектирани да издържат на различни атмосферни влияния и условия на труд. Те са горд дистрибутор на една от най-надеждните немски компании – Haupa – за която кабелната връзка не се свежда само до цвят и размер, а и до качество и сигурност.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.