За празника: Опитайте тези крехки пържоли в зелев лист!

0
309

Разкошни са тези пържоли в зелев лист

пържоли в зелев лист
Уникално крехки и вкусни са тези пържоли в зелев лист

Предлагаме ви рецептата за най-крехките и вкусни пържоли в зелев лист, които може да си направите за празничната трапеза. Топят се в устата и сме сигурни, че ще си оближете пръстите, а се правят и много лесно. Ще останете повече от доволни.

Трябват ни три свински вратни пържоли без кост, няколко цели листа кисело зеле, две-три лъжици соев сос, една-две лъжици Пикантина за барбекю и скара, три-четири лъжици олио, червен пипер, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си направим разрези по свинските пържоли – така, че да се получат ромбове.



След това ги овкусяваме с подправките от двете страни и ги оставяме за няколко часа в хладилника, за да поемат от тях по-добре.

После вадим овкусените вече пържолки и започваме да опаковаме всяка от тях в зелев лист. Хубаво ги увиваме в зелевите листа като ги нареждаме в една намазнена тавичка.

Поливаме ги отгоре с олио и с около 300 грама вода и ги пъхаме да се пекат във фурната. Тя трябва да е загрята на температура от 250 градуса.

Наглеждаме ги и след като си променят цвета, можем да ги обърнем и от другата им страна. Ако е необходимо слагаме още малко водичка, за да не загарят.

В края на готвенето трябва да видим, че са останали само на мазнинка.

Толкова вкусни и крехки стават, че няма да повярвате. Не ви трябва нож, а само вилица, хубаво питие и добра компания за тези кулинарни разкошотии.

Гарантираме ви, че пръстите ще си оближете и то няколко пъти.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.