Ново земетресение е регистрирано в България

0
191

Земята е жива

Земетресение в Димитровград отчетоха снощи, Сн: ФБ

Информацията е подадена от БАН. От Националния Сеизмологичен Център при Българска академия на науките.

Последното българско земетресение е с магнитуд от 3,2 по скалата на Рихтер.

Неговият епицентър е Димитровград от област Хасково, писа Дарик.

Сеизмографите на БАН са отчели сила на труса 3,2 по скалата на Рихтер, който е засечен в неделя вечерта в 21:23 часа.



Земетресение с магнитуд 3,2  по Рихтер излиза извън скалата на най-слабите. За щастие няма данни за нанесени материални щети, пострадали животни и хора. Обръщаме внимание на този факт, защото преди няколко години земетресение в Провадия със сила 2,8 по скалата на Рихтер нанесе големи материални щети. Имаше разрушени комини, напукана мазилка по къщите. Пострада и детската градина.

А снощният трус, макар и по-силен от провадийския, даже не е бил усетен в околните населени места. Няма информация от БАН жителите на Хасково, Харманли и Бургас да са усетили разлюляване под краката си.

Да се молим на Господ да не допуска мощни земетресения да атакуват България. Да няма разрушени сгради, да няма жертви. Въпреки, че България не е сериозна активна сеизмична зона като Япония, например, страната не е била пожалена няколко пъти от такива природни катаклизми.

През 1913 г. мощно земетресение разлюлява Велико Търново и причинява невиждани щети. А през 1928 г. също мощно земетресение в Чирпан нанася огромни поражения. Има и жертви. Не пропускайте видеото долу.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.