Иван Звездев приготвя най-вкусните шницели

0
521

Чудна рецепта!

Най-вкусните пилешки шницели приготвя Иван Звездев

При споменаването на пилешки шницели, някоя домакиня може да се стресне, но няма причина за това. Защото Иван Звездев идва на помощ.

Българският топ кулинар предлага своята рецепта за вкусни пилешки шницели.

За целта първо трябва да нарежете пилешките гърди във формата на т.нар. „пеперуда“. Във видеото долу цялата процедура е показана нагледно. След това поръсвате със сол и с черен пипер.

Слагате домакинско фолио и с чукче изтънявате месото, докато получите добрата дебелина за шницел.



След това приготвяте галетата. В пасатора слагате пармезан, хляб, бадеми, настъргана лимонова кора и магданоз. Пасирате всички продукти и ги изсипвате  в купа.

Овалвате готовите шницели последователно в първо в брашно, след това в разбити яйца и накрая в галетата. (Ако нямате пармезан, използвайте кашкавал. Ако нямате бадеми, използвайте лешници или орехи.)

Пържите на средна степен в т.нар. „маслена баня“ – долу във видеото ще видите как изглежда. Пърженето отнема от 3 до 5 минути за всяка от страните.

Готовите изпържени шницели отцеждате за кратко върху салфетка. И са готови за поднасяне. Сервирайте ги приятно топли. Можете да ги гарнирате с картофено пюре, със салата или с туршийка.

Не пропускайте видеото долу от култовата българска топ кулинарна поредица “Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara”.

Ще разучите нагледно как точно да изпълните детайлно цялата рецепта за вкусни пилешки шницели.

Освен нея ще научите и останалите изключително полезни домашни съвети на Иван Звездев. Те са необходими за всяко едно домакинство.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.