Иван Звездев приготвя чудна картофена разядка без аналог

0
233

Страхотна рецепта

Чудна е тази картофена разядка по рецепта на Иван Звездев

Вкусна е и не я приготвяте трудно.

Можете да я поднесете като ордьовър. Или като гарнитура за свински или пилешки пържолки, за ребърца, кюфтета и кебапчета.

За да изпълните рецептата на българския топ кулинар първо трябва да обелите картофите и да ги сварите в подсолена вода.

Изваждате ги от водата, оцеждате ги и ги слагате в подходяща купа, в която ще ги намачкате. Заливате с горещо прясно мляко намачканите картофи.



Разбърквате внимателно и прибавяте сол, заедно с черен пипер.

В подходящ тиган задушавате гъбки печурки и кромид лук, ситно нарязани. Необходимо е лукът да се зачерви. Прибавяте черен пипер и сол.

След това разбивате едно яйце и го добавяте към картофената смес.

Предварително сте намаслили една тавичка. Половината от картофената смес разстилате в тавичката. Върху нея равномерно разпределяте вече задушените гъби и лук. Върху тях поставяте втората част от картофите.

Отгоре ръсите с олио и с хлебни трохи (галета). Така оформената картофена разядка печете в продължение на 30 минути на 180 градуса.

След като я изпечете, наръсете със ситно нарязан пресен магданоз.

Не пропускайте видеото долу от култовата българска топ кулинарна поредица Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara. Ще разучите нагледно цялата рецепта за вкусната картофена разядка.

Както винаги и сега българският топ кулинар дава още изключително полезни кулинарни съвети. Те са необходими за всяко едно домакинство.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.