Така се прави разкошен сладкиш с карамелизирани праскови

0
202

Този сладкиш с карамелизирани праскови е чудесен

сладкиш с карамелизирани праскови
Превъзходен става този сладкиш с карамелизирани праскови

Предлагаме ви рецептата за страшно вкусен и много лесен домашен сладкиш с карамелизирани праскови, който ни е любим от първата хапка. Сочен и вкусен, той се топи в устата и сме сигурни, че ще останете повече от доволни.

Трябват ни две лъжици масло за намазване на формата, един компот от праскови, 40 грама захар за карамела, един бакпулвер, едно пакетче ванилия, 40 грама захар за тестото, четири яйца, една чаша брашно.

Първо трябва да си включим фурната на 200 градуса, за да бъде загрята предварително. През това време ние си разбиваме яйцата заедно със захарта докато побелеят и си увеличат обема два пъти.

Добавяме към тях ванилията, а брашното си го пресяваме с бакпулвера и после постепенно го добавяме към яйцата с непрекъснато разбъркване.



Взимаме си една кръгла форма за торта с диаметър около 28 сантиметра и на дъното й сипваме 40 грама захар заедно с една лъжица вода. Карамелизираме си захарта.

Оставяме после да се охлади и обилно си намазваме дъното на формичката, както и стените й с масълце.

Отцеждаме си хубаво прасковите от компота и ги нареждаме на дъното на формата с изпъкналата им част надолу.

Отгоре върху тях си изсипваме тестото и пъхаме формата във фурната, за да се пече. Печем си сладкиша около 30-ина минутки, а после го обръщаме върху една чиния за сервиране.

Още докато е горещ си го сиропираме със сока от компота от праскови. Оставяме го да изстине хубаво и после го режем на парчета.

Сервираме го на трапезата с топка ванилов сладолед или разбита сметана. Става направо уникален.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.