Важно: Внимавайте, когато купувате яйца и козунаци!

0
215

Полезни съвети

Яйца и козунак за Великден – внимавайте какво купувате, Сн: ФБ

Улисани по предстоящите празници, потребителите забравят да бъдат внимателни.

Яйцата и козунаците са най-важни за празничната великденска трапеза. Те са символ на Христовото Възксресение.

В България приготвяме козунаци. В останалите държави пекат празнични пасхални хлябове.

Владимир Иванов е  представител на Държавната комисия по стокови борси и тържища. Той дава интервю за Kmeta.bg и представя следните съвети.Когато избирате козунаци, погледнете срока на годност. За този вид храна годността трябва да бъде 3 до 4 дни.

Можете да си вземете и преоценени козунаци. Защото има хора, които ги обичат запечени или с тях приготвят други десерти. Но това е ваш личен избор.

Преди година е имало на пазара козунаци с трайност 8 до 10 месеца. При това положение продуктът бил следвало да е натъпкан с прекалено много консерванти. Които пък не са добри за здравето.

Другото нещо е цената. Висока е цената на истински козунак, приготвен в частна пекарна, в който са вложени истински материали. Масло, мас, яйца, захар, прясно мляко, добра мая. Защото масовият производител слага   яйчен меланж, сухо мляко (на прах). Вместо захар цикламат и още много Е-та. Те трябва да бъдат описани на етикета.

Производителят ви мами, ако пише, че е вложил истински продукти, а цената на неговия козунак в срок на годност е с ниска цена. Като на останалите.

По отношение на яйцата. Най-добре е да купувате от магазините, защото са проверени и имат печати.

Ако вземайте от случайни производители на пазара, поемате риск. Не се знае дали не са заразени със салмонела. И дали са били добре съхранявани.

 

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.