Иван Звездев приготвя вкусни пълнени чушки с кайма и с ориз

0
721

Страхотни стават

Чудно вкусни са пълнените чушки с кайма и с ориз по рецепта на Иван Звездев

За да изпълните рецептата на българския топ кулинар трябва да нарежете лука на дребно. А моркова на ситни кубчета, заедно с целината.

В тиган загрявате олио и запържвате зеленчуците за една до две минути на умерен огън.

Измивате ориза и го слагате при зеленчуците. Запържвате на умерен огън за една минута. Поръсвате с червен пипер, разбърквате и заливате със 100 милилитра гореща вода.

Добавяте доматите. Оставяте на слаб огън, докато оризът поеме водата.



Ако ползвате глинен съд за печене, слагате го в студена фурна и загрявате до 180 градуса по Целзий. Така няма да се пръсне.

Наситнявате чесъна и го слагате в тигана, заедно с каймата. Изключвате котлона и подправяте плънката с чубрица. Посолявате  и разбърквате. Нарязвате на дребно магданоз и копър. Прибавяте ги при плънката с ориз.

Чушките почиствате семената. Пълните  чушките с плънката.

Всяка чушка потапяте в брашно и я слагате в намазан с олио гювеч или подходяща тава за печене. В тигана от плънката наливате 100 до 150 милилитра гореща вода.  С тази вода заливате чушките в гювеча или в тавата. Поръсвате с малко сол и поливате с 2 или 3 супени лъжици олио. Печете на 180 градуса по Целзий в предварително загрятата  фурна. Печенето отнема 45 минути.

След като вашите чушки се изпекат, изваждате ги от гювеча и ги слагате в тава. Прецеждате соса. В купа слагате брашното за соса и киселото мляко. Разбърквате добре. Добавяте яйцата и разбърквате още веднъж.

На тънка струя наливате прецедения от печенето сос, като бъркате непрекъснато с тел или с вилица.

Сместа наливате в касерола и загрявате като бъркате непрекъснато,  докато сосът се уплътни. Изпечените чушки заливате с готовия сос и ги сервирате.

Не пропускайте видеото долу от култовата българска топ кулинарна поредица „Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara“. Ще разучите нагледно цялата рецепта за вкусните пълнени чушки с кайма и с ориз.

Както винаги и сега българският топ кулинар дава още изключително полезни кулинарни съвети. Те са необходими за всяко едно домакинство.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.