Неотразим: Едмонд Назарян извоюва титла за България

0
232

Честито!

Едмонд Назарян вече е европейски шампион: Честито!, Сн: ФБ

Радост за всички българи.

Европейският шампионат по борба в Загреб се оказа изключително успешен за България.

21-годишният Едмонд Назарян се окичи с европейска титла. Българският елитен спортист се състезава при мъжете в категория до 60 кг.

С технически туш (9:0) в първата част българският борец срази Виктор Чобану – досегашния световен шампион. Не пропускайте и видеото долу с репортаж на Нова Тв.



През изминалата 2022 г. Едмонд стана втори в света и в Европа, припомниха от Gong.bg.

Победата на Еди е трета титла за България от Европейското първенство в Загреб. Другите две титли са на Мими Христова (в категория до 65 кг) и Юлияна Янева (в категория до 68 кг).

На европейското първенство по класическа борба в Рим преди три години Едмонд Назарян се окичи със златото в категория до 55 кг. На финала той надви руснака Виталий Кабалоев с категоричното 7:3 точки, писа Gong.bg.

Така Едмонд Назарян успя да спечели златен медал още в дебюта си на голям форум. Изключително постижение, което накара цяла Европа да говори за България.

Успехи и за българската художествена гимнастика.
Стилияна Николова и Ева Брезалиева бяха в центъра на всички церемонии по награждаването вчера в Баку.

Златни медали извоюва Стилияна Николова на обръч, бухалки и лента. Сребърните медали са за Ева Брезалиева на топка и лента. Както и бронз за Ева от съчетанието на обръч, уведомиха от Българската федерация по художествена гимнастика.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.