Магнитна буря атакува Земята на 6 май: Пазете се!

0
195

Грижете се за вашето здраве

Магнитна буря удря Земята на 6 май, Сн: ФБ

Астрономите обясняват, че около 14:00 часа на 3 май 2023 г. е регистрирано слънчево петно AR3293. То се е образувало от слънчево изригване със средна сила.

В междупланетното пространство е изхвърлена плазма, която достига до Земята на 6 май 2023 г. Тази плазма ще предизвика геомагнитна буря от среден клас G2, оповестиха от meteobalkans.com.

Плазмата, която се изстрелва от Слънцето, се движи със скорост от 600 до 900 км/сек. При такава скорост, след два до три дни потокът достига до Земята.

Учените класифицират магнитните бури по следния начин:  G1 „слаб“ клас, G2 „среден“ клас, G3 „силен“ клас, G4 „много силен“ клас и G5 „изключително силен“ клас.



По принцип магнитните бури се усещат най-ясно от хората, които страдат от хронични заболявания. Пациенти със слаб имунитет. От възрастните хора, от тези които страдат от сърдечно-съдови заболявания. От болести на нервната система.

Съветите на лекарите са да си вземате редовно лекарствата. Да пиете повече течности. Да се храните с пресни плодове и зеленчуци. Да не приемате кофеинови напитки. Избягвайте силен алкохол.

Ако се почувствате раздразнителни, не се конфронтирайте с вашите близки. Излезте на балкона да се проветрите. Разходете се в градината, ако имате в дома си, или си направете разходка в парка, ако имате наблизо.

Пуснете си любимата музика, за да се разведрите и да се успокоите. Хапнете си нещо сладичко, за да си подобрите настроението. Или си направете гимнастика.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.