Синът на Иван Звездев приготвя най-лесната баница

0
376

Чудна е

Лесна е тази баница, която синът на Иван Звездев приготвя

Българският топ кулинар научил рецептата за тази баница от талантливите домакини от село Малчика, което е разположено в общ. Левски в област Плевен.

След това я предал на своя син, който обича да готви и вероятно един ден ще продължи занаята на своя именит баща.

Баницата е изключително лесна. Вашите деца и внуци също ще могат да я приготвят и да ви изненадат приятно.

За да изпълните тази лесна рецепта трябва да вземете три готови кори за баница от пакета. Намаслете ги с 1 до 2 супени лъжици олио. Поръсвате ги и с малко натрошено сирене.



След това надипляте корите и ги слагате в предварително намаслена с олио тава. Този процес се повтаря, докато изчерпите корите и сиренето.

След това си правите заливка. За целта разбивате яйцата и ги смесвате с кисело мляко и с две щипки сол. С помощта на черпак разливате тази смес равномерно върху баницата.

Печете в продължение на 40 минути на 180 градуса по Целзий в ниската част фурната, която предварително сте затоплили. Готовата изпечена баница не се нуждае от обръщане. И това е причина тя да е толкова лесна за приготвяне.

Не пропускайте видеото долу от българската топ култова кулинарна поредица “Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara”. Ще разучите всички детайли в приготвянето на лесната и чудно вкусна баница.

Екипът на topactualno.com Ви пожелава добър апетит! Насладете се на това вкусно домашно изкушение!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.