Така се прави ябълков крамбъл – уникална вкусотия за десерт

0
117

Много вкусен и лесен е този ябълков крамбъл

ябълков крамбъл
Чудно вкусен е този лесен ябълков крамбъл

Предлагаме ви рецептата за лесен и уникално вкусен ябълков крамбъл, който е чуден десерт. Всички го харесват от първата хапка и сме сигурни, че и с вас ще стане така. Ще останете повече от доволни.

Трябват ни четири ябълки, половин чаша захар, една лъжичка канела, половин лъжичка индийско орехче, щипка сол, 125 грама масло, една чаша оризово брашно, една чаша смлени орехи.

Първо трябва да си измием хубаво и да си почистим ябълките, а после си ги нарязваме на ладии. Взимаме си една тавичка и отгоре й нареждаме парчетата ябълки.

После си смесваме захарта заедно с индийското орехче и канелата като ги поръсваме върху ябълките. А кравето масло си го смесваме хубаво с орехите и с оризовото брашно – така, че да се получи добър маслен слой.



Този маслен слой си го нанасяме върху нарязаните ябълки в тавичката и си покриваме сладкиша с домакинско фолио. Пъхаме го да се пече във фурната, която е загрята на умерена температура. Печем го около половин час и след това си махаме фолиото.

Връщаме го във фурната, за да се допече, но само на горен реотан. Така, че да може масленият слой отгоре да хване онази апетитна златиста коричка. Щом е готов, оставяме си сладкиша да изстине и го поднасяме на трапезата. Става наистина много вкусен, а пък е толкова лесен за майсторене.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.