Ето защо пъпешите са толкова полезни

0
258

Разкошни плодове!

Пъпешите са уникални плодове, Сн: ФБ

Яжте пъпеши. Само ако страдате от диабет, те крият риск за вас.

Пъпешите са богати на витамин С. Затова подсилват имунната система. Зареждат организма с енергия, която  е необходима през лятото  да се справи с летните жеги, които  изтощават тялото.

Пъпешите прочистват бъбреците и подобряват тяхната работа, писа lekuva.net.

Освен, че укрепват имунната система и тонизират  тялото, те лекуват главоболието, повишават хемоглобина, премахват депресията, помагат камъните в бъбреците и в пикочния мехур да бъдат изхвърлени извън тялото. Подобряват храносмилането.



Пъпешите съдържат витамин А (бета-каротин) като морковите. Затова са полезни за очите и за зрението.  Хората, които прекарват дълго време пред компютъра, трябва редовно да консумират  храни, богати на витамин А – бета-каротин.

Когато избирате пъпеши, гледайте кората. Ако тя е зелена,  може да е знак, че плодът  не е узрял. Освен ако неговият сорт не е такъв. Ако кората е кафява, то това показва, че пъпешите са презрели.

Ако плодовете са  обработвани с прекалено много химикали, по кората може да са се образували синьо-сиви или пък розови петна.

Всеки сорт пъпеш има своя отличителен аромат. Едни са по-ароматни, други не.  Но ако ароматът им е наситен, плодът следва да бъде доста сладък. Ако  ароматът на пъпешите не се усеща, то това е признак, че те не са узрели.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.