Вкусотия: Тези лозови сармички от Япония ще ви скрият шапката!

0
137

Чудни са тези лозови сармички от Япония

лозови сармички
Уникални са тези лозови сармички от Япония

Предлагаме ви рецептата за една уникална вкусотия, макар и доста различна на вкус от тези, с които сме свикнали – лозови сармички от Япония. Фантастични стават и сме сигурни, че ще се влюбите в тях и ще останете гарантирано доволни.

Трябват ни 450 грама ориз, една връзка с лозови листа, саке, половин чаша захарен сироп, вода, една трета чаша пудра захар.

Първо трябва да си натрошим ориза. След това смесваме захарния сироп и водата, а после ги прибавяме към натрошения ориз. Разбъркваме много хубаво и добавяме вътре сакето.

Поставяме всичко това в един съд за варене на пара, където сместа трябва да остане поне половин час.Ако пък искате, може и леко да си я сварите.



Взимаме лозовите листа и ги подреждаме в една чиния. Всяко от листата го поръсваме с малко пудра захар.

После взимаме от оризовата смес и от нея си оформяме топчица. Която топчица пък внимателно завиваме в листото. Готовите и навити сармички ги подреждаме в една широка чиния и я завиваме с фолио.

След това ги прибираме в хладилника, където трябва да престоят поне четири часа. Когато са готови, вадим ги и развиваме оризовите топки. Така развити ги поднасяме с подходяща плодова гарнитура по наш избор и вкус.

Да, знаем, че първоначално повечето от вас ще смръщят нос и ще си кажат, че това чудо няма да го хапнат. Но не сте прави. Вярно е, че рецептата е много по-различна от тези, с които сме свикнали в България. Въпреки това е страшно вкусна.

Ще видите, че ще ви харесат. А и да не се заемете да ги приготвяте всеки път, поне ще може да се похвалите, че сте майсторили лично и сте си угодили на небцето с едно типично японско ястие.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.