Точно за 20 минути правим тези вкусни гъби по уникална рецепта!

0
29812

Тези гъби се топят в устата, приказни са

вкусни гъби
Вкусни гъби, от които ще се оближете

Предлагаме ви рецептата за уникално вкусни гъби по страхотна рецепта, която идва от Испания, но вече е разпространена почти навсякъде. И има защо. Ще се уверите сами като си оближете пръстите и останете повече от доволни.

Трябват ни десетина по-големи печурки, четири лъжици зехтин, четири скилидки чесън, четири лъжички лимонов сок, две лъжички наситнен пресен магданоз, малко настърган кашкавал по избор, сол и черен пипер.

Първо загряваме в един тиган зехтина и в него поставяме нарязаните на четвъртинки гъби, за да ги запържим. Запържването трае няколко минутки, като през това време добре ги разбъркваме.



След това прибавяме към тях чесъна, който сме наситнили много или пресовали и лимоновия сок. Овкусяваме ги със солта и черния пипер. Пържим ги още няколко минути като продължаваме да бъркаме.

Щом вече са готови, може да настържем малко кашкавал отгоре им, тъй като така стават още по-вкусни. Сервираме гъбите още топли и по желание поръсени с магданоз.

Всеки е правил гъби, но идея си нямате каква вкусотия стават, когато към тях е добавен чесън и лимонов сок. Просто са прекрасни – стават и за отделно хранене, защото са много засищащи, и за перфектна гарнитура към всяко ястие.

А защо не и удивително мезе – знаете, че гъбите пасват на почти всички питиета. Затова да не губим време, а да се залавяме с приготвянето им, което става точно за толкова време, колкото ви посочихме – цифром и словом двадесет минути.

Да ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.