Иван Звездев приготвя кекс какъвто не сте яли преди

0
30518

Чуден и вкусен

Чуден е този кейк

За да изпълните рецептата на БГ топ кулинар  сложете в касерола  начупен  на дребно шоколад и краве масло. Загрейте ги на слаб котлон, за да  се стопят. Оставете ги леко да изстинат след това.

В купа счупете яйцата и прибавете захарта. Разбъркайте за кратко, докато се смесят добре. Тогава прибавете ванилия, заедно с разтопените и леко изстинали шоколад с масло. Не трябва да допуснете шоколадът да стегне. Добре ги разбъркайте и постепенно  сипете пресятото брашно. Още веднъж  размесете  продуктите, така че брашното да може добре да се смеси с шоколада.

Намаслете 6 малки формички за печене или тимбалчета за крем-карамел. След това ги поръсете с брашно. В тях  изсипете  сместа (тестото). Сложете кейка  в предварително затоплена фурна на 200 градуса по Целзий  за 11 минути. След като извадите изпечените кексчета,  оставете ги 5 минути. По краищата на всеки 1 кейк плъзнете с ножче, за да се отдели (отлепи) внимателно.

Всяка купичка се обръща върху чиния и готовият кейк се сервира. Може да ги поръсите с пудра захар и да ги декорирате с пресни сезонни плодове.



Не пропускайте  видеото долу от култовата българска топ кулинарна поредица “Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara”.

По този начин ще разучите нагледно всички подробности за приготвянето на вкусния лава кейк и точните пропорции на продуктите.

Както винаги и сега Иван Звездев дава много и все полезни кулинарни съвети. Те са важни за всяко едно домакинство.

Екипът на topactualno.com  пожелава на всички добър апетит и наслада, докато си хапвате от вкусния празничен лава кейк  по предложение на Иван Звездев!

Подходящ за 8-ми март, за Нова година и за всеки друг повод – рожден ден, имен ден и друг юбилей.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.