Така се правят бързи, златисти, хрупкави и страшно вкусни шведски картофи!

0
296

Тези уникални шведски картофи са ни любими

шведски картофи
Уникални шведски картофи!

Предлагаме ви една наистина уникална рецепта за бързи, хрупкави, златисти и страшно вкусни картофи по шведски. Идея нямате каква приказка и каква наслада за небцето са. Гарантирано ще останете повече от доволни.

Трябват ни шест средни по големина картофа, около 150 грама краве масло, четири лъжици сух пилешки бульон и няколко щипки смян черен пипер.

Първо сваряваме картофите заедно с обелките за близо двадесетина минути. После ги обелваме и ги нарязваме на филийки, дебели приблизително един сантиметър.

Взимаме един тиган и разтопяваме в него маслото, после прибавяме черния пипер и пилешкия бульон и ги оставяме на котлона, докато не получим напълно хомогенна смес от всички тях. Обикновено това отнема не повече от две минути.



Взимаме една тавичка и в нея нареждаме нарязаните картофи, които поливаме отгоре с получената смес от тигана. Тавата покриваме отгоре с фолио за печене и поставяме в загрятата предварително на 200 градуса фурна.

Печем картофите по шведски заедно с фолиото за близо половин час, след което го махаме и оставяме тази вкусотия да се запече за още десет или петнадесет минути, за да придобие апетитен златист цвят.

Тези картофи по шведски стават не само много бързо и лесно, но са страшно вкусни. Определено сме готови да признаем, че не само българите, но и шведите разбират от вкусни ястия. А как вървят после с една добре изстудена биричка… просто не ви е работа.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.