Ядеш и ревеш: Бързо и зверски вкусно мезе с пилешки сърца и гъби!

0
3924

Това мезе с пилешки сърца и гъби става уникат!

Уникално мезе с пилешки сърца и гъби, опитайте!

Предлагаме ви рецептата за нещо чудно, направо ядеш и ревеш. И още как, щом става дума за най-уникалното мезе от пилешки сърца и гъби, което се прави и супер бързо и лесно. Ще останете страшно очаровани и ще си оближете пръстите.

Трябват ни 500 грама пилешки сърца, три глави лук, 400 грама гъби, 50 грама топено сирене, сол на вкус, черен пипер на вкус и една лъжица олио.

Първо сваряваме пилешките сърца за не повече от пет минути – трябва само леко да омекнат, но не и да са напълно сварени. после загряваме олиото на средна температура и в тигана слагаме нарязания на кръгчета лук.

Запържваме за около две минути, след което прибавяме в тигана и нарязаните гъби. Усилваме огъня и пържим на вече по-силна температура за окоро 4-5 минути, докато гъбите придобият кафеникав цвят.



Чак тогава слагаме към тях и пилешките сърца като бъркаме внимателно за около още три-четири минути. После взимаме сместта от тигана и я прехвърляме в тава или гювечета.

Върху нея слагаме нарязаното на кръгчета топено сирене и пъхваме тази вкусотия във фурната при температура от 180 градуса. Печем не повече от 15-20 минути или докато видим, че сиренето започва да придобива апетитен златист цвят.

Тези пилешки сърца с гъби стават уникално мезе, защото вкусът им е крехът и наистина незабравим. По ваше желание и ако обичате, може да сложите в тях и ситно накълцан чесън, за да придаде още по-апетитен вкус на вече готовите сърчица.

В комбинация с чаша студена бира или ракийка, това ястие може да очарова всеки.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.