Шеф готвачите взривиха: Добавете аспирин в кекса и няма да погледнете друга рецепта!

0
14510

Този кекс с аспирин става пухкав като захарен памук

Кекс с аспирин - ефектът е пухкав като захарен памук десерт
Вълшебен трицветен кекс правим бързо и лесно
Снимка: Gotvach.bg

Предлагаме ви рецепта, която ще ви смае, но със сигурност после ще ни благодарите. Защото съветът идва не от друг, а от майсторите в кухнята, така наречените шеф готвачи. Кекс с аспирин, който винаги ще правите така и няма да погледнете друга рецепта, ще видите защо. И ще останете повече от доволни.

Трябват ни четири яйца, две чаши захар, две чаши брашно, една чашка вода, два аспирина и две ванилии плюс коричка от лимон.

Разбъркваме добре разбитите яйца със захарта, но ги бием заедно доста дълго време, за да се смесят и да шупнат добре. После прибавяме към тях аспирина, който предварително сме разстворили във вода. След него добавяме и останалите продукти.

Отново разбъркваме много хубаво и пак за по-дълго време. Накрая прибавяме аромата, който сме предпочели – ванилията или лимоновата коричка и поставяме да се пече във фурната на 180 градуса.



Този чуден кекс с аспирин се прави за около един час като в това време влиза всичко от приготвянето до самото изпичане. Кексът става чудно вкусен и стои много мекичък и пухкав.

А сега дойде и времето да обясним на всички каква е ролята на аспирина в него, защото сме сигурни, че повечето от вас гледат меко казано странно в момента. Както и ние гледахме в началото, разбира се.

Истината е, че от стари майстори готвачи разбрахме, че в кекса се поставя аспирин, за да може той да се съхрани по-дълго време пухкав и сякаш току-що приготвен, без да изсъхва. Това му е цаката.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.