Ново земетресение в България

0
236

Земята е жива

Днешното земетресение е слабо, Сн: ФБ

Информацията е подадена от Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН и от Европейския сеизмологичен център.

Земетресение със сила 2.6 по скалата на Рихтер е регистрирано днес сутринта, малко след 8 часа в района на Благоевград.

По данни на Националния сеизмологичен център към Национален институт по геофизика, геодезия и география – БАН епицентърът  е  град Хаджидимово.

Или по-точно на 80 километра от Благоевград и на 140 километра от столицата София, уведоми Дарик.На 25 февруари трус беше регистриран у нас  с епицентър Благоевград и град Симитли.

Земетресението е отчетено в събота  в 19:08 часа.

Според данните на  НИГГГ при БАН трусът е бил със сила 3,2 по скалата на Рихтер.

Дълбочината е била 13 км.

Земетресението не е било усетено в други части от страната извън Благоевград и Симитли.

На 21 февруари 2024 г. земетресение със сила 3,2 по скалата на Рихтер е регистрирано днес в района на Тополовград.

По данни на Националния сеизмологичен център към Националния институт по геофизика, геодезия и география – БАН трусът е отчетен в 12:46 часа и с епицентър на разстояние 60 километра от град Хасково и на 270 км от столицата София.

През нощта на 16 февруари 2024 г., в  00:48 часа трус със сила 3,4 по скалата на Рихтер беше отчетен  в района на град Пловдив. По-точно на 13 км в югоизточна посока от града, в който е роден Стоичков и на дълбочина от 57 километра.

Към настоящия момент няма данни това земетресение да е било усетено на територията на страната или в околните населени места.

На 2 февруари 2024 г.  земетресение с магнитуд от 2,6 по скалата на Рихтер беше с епицентър град Самоков.

Трусът бе отчетен в 09:17 часа, уведоми тогава Дарик.

Към онзи момент нямаше данни това земетресение да е било усетено на територията на страната или в околните населени места.

На 29 януари 2024 г. имаше два труса в страната.

Вторият трус е регистриран в 07:48 часа, оповести тогава Нова ТВ.

Екипът на topactualno.com призовава всички читатели и приятели да се молим на Господ с неговата милост да ни пощади от мощни земетресения и разрушителни трусове. Да няма разрушени сгради и катаклизми. Да няма пострадали хора, селскостопански животни, домашни любимци, дори и бездомни животни.

Защото по света продължават да се случват ужасни и страховити земетръсни катаклизми. Да не се случват на територията на България.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.