Аязмо с вълшебна вода лекува 15 вида болести

0
302

Освен чудотворните икони в българските манастири, голяма утеха за вярващите са изворите с вълшебна вода, наречени аязмо

Този път ще трябва да се разходите до малко познатия Драгоилския манастир, който се намира близо до с. Драгоил, общ. Драгоман.

Светата обител се нарича “Света Троица” и е сгушена в т.нар. Манастирски дол.

Посетители, които са ходили до Драгоилския манастир казват, че до там се стига с лек автомобил до с. Бърдо като пътувате само по асфалтов път.

Но ако нямате високо проходим автомобил, ще трябва да вървите пеш надолу към дола, където е самият манастир, съветват от  svetimesta.com.Когато стигнете до с. Бърдо, попитайте местните хора. Те ще ви упътят най-добре как да стигнете до техния манастир.

dragoilski-manastir
Лековитата вода и манастирското аязмо на Драгоилския манастир

Манастирската църква се нарича “Св. Дух”.  Тя е построена върху останките на древно светилище на траките, където извира карстов извор с лековита вода.

Хора, които са ползвали тази лековита вода от манастирското аязмо казват, че лекува очни болести, заболявания на бъбреците, на мозъка, на сърцето, на стомаха.

Облекчава опорно-двигателните проблеми.  Една разходка сред природата до Драгоилския манастир и неговото вълшебно аязмо ще ви бъде невероятно полезна.

В далечното минало на близкия най-висок връх Видин на планината Бурел е било изградено древно светилище на траките, заедно с крепост, която е охранявала околностите около река Ежовица.

Днес тракийското светилище не е запазено, но там има радио кула.

Освен манастирът “Свети Троица”, когато стигнете до тази част на България, посетете и другия манастир, който се казва “Свети Георги” и се намира в края на с. Драгоил.

Той е издигнат върху руините от древен некропол.

Колко скрити духовни съкровища има на територията на България като това аязмо с лековита вода!

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.