Така се прави чудното гювече „Вкусотия“ (скоростно и лесно, но пръстите да си изядеш)

0
1185

Хубавото при нашето апетитно гювече „Вкусотия“ е това, че грамажът на продуктите е по ваш избор, вложете творчество!

В забързаното време на домакините им е пределно ясно, че ястията, които приготвяме, е важно да са не само вкусни и полезни, но и сравнително бързи и лесни за правене. Затова днес ви представяме едно точно такова ястие – нашето гювече „Вкусотия“, което става абсолютно готово само след максимум час във фурната. А е толкова апетитно, че поне ние и „пръстите си изяждаме“.

Хубавото при това гювече „Вкусотия“ е, че става наистина лесно и скоростно, а грамажът на продуктите си е изцяло по ваш избор – в замисимост от това какво предпочитате и за колко човека го приготвяте.

гювече
Гювече „Вкусотия“ с гордост си носи името, защото наистина е мнооого вкусно!

Трябват ви само няколко гювечета и следните хранителни продукти – пресни чушки, пресен или стар лук, няколко скилидки чесън, нарязани на ситно, малко магданоз, няколко домата, сирене, кашкавал, пилешко месце (което може да замените с кренвирши, луканка, шунка или кайма), нарязани гъби (мариновани и в буркан за по-лесно), сол, черен пипер и подправка за пиле „Пикантина“ – на вкус, както и малко олио или масълце.

Чудесното за всеки готвещ човек е, че всички тези продукти се нарязват и просто се слагат в гювече „Вкусотия“ наведнъж. Добре е най-отдолу да поставите лука, а после чушките, сиренето, кашкавала, месото, гъбите,чесъна и магданоза, като за най-отгоре оставите доматите, така че да могат да се запекат приятно във фурната.



Вода не добавяте, тъй като доматите и чушките си пускат сами, а и става далеч по-вкусно, когато сосчето си е излязло само от продуктите в гювечето. След около час във фурната ще видите, че вашето гювече „Вкусотия“ се е запекло и е придобило апетитен вид. Тогава чукнете отгоре му едно яйце и оставете за около още петнадесетина минути максимум.

За тези, които обичат, ще добавим, че в гювече „Вкусотия“ може да ръснете и малко царевичка, както и да нарежете на ситно 1-2 мини кисели краставички – става също адски вкусно, но това вече е според вкуса на всеки от нас. Опитайте и гарантираме, че няма да съжалявате!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.