Витлеемската звезда изгрява тази нощ: Намислете си желания и гледайте в небето

0
557

Преди повече от 2000 години на Рождество изгряла Витлеемската звезда, която показала на света, че се е родил Синът Божий. Тази нощ тази звезда ще изгрее отново

Както писаха в „Sky & Telescope“ и цитирани от novini.bg, в нощта на 30  юни срещу 1 юли на небето ще наблюдаваме уникално планетарно събитие.

Венера и Юпитер ще се приближат максимално близо към Земята. Положението на Венера и Юпитер ще се задържи в това положение цяла седмица.

Хората, които гледат към нощната небесна шир без телескоп, ще виждат само една двойна звезда.

Терминът, който астрономите използват за подобна планетарна конфигурация е прегръдка на звездите или прегърнати звезди.



vitleemskata-zvezda
Витлеемската звезда изгрява в нощта на 30 юни срещу 1 юли

Подобно небесно чудо се наблюдава постоянно, но прегръдката на Венера и Юпитер е твърде рядко явление, затова е уникално.

Когато Иисус Христос се родил, двете планети отново били в такава конфигурация, която била наречена Витлеемската звезда.

По тази звезда тримата влъхви се ориентирали как да достигнат до Младенеца, за да му поднесат царските дарове – ливан, смирна и злато.

Повече от 2000 години по-късно наследници на древните библейски влъхви Мелхиор, Балтазар и Каспар може да потеглят отново на път, защото не се знае дали Всевишният  не е подготвил някой нов Библейски персонаж да се роди на Земята с някаква важна за цялото човечество мисия.

Гледайте тази нощ небето. Когато забележите как Венера и Юпитер образуват Витлеемската звезда, намислете си желания и нека те да ви се сбъднат!

А на 1 юли е Джулай морнинг.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.