Мощи на велики Светци и Чудотворци ще бъдат изложени за поклонение за първи път

0
415

Всеки читател, който има нужда от допълнителна помощ, може да отиде и да се поклони на тези мощи на известни Светци и Чудотворци

На 16 юли вечерта преди вечерната служба в храма „Света Марина“, който се намира в двора на Софийската митрополия, ще бъдат изнесени за поклонение мощи на Света Марина и на Свети Серафим Саровски и Чудотворец, научихме от bg-patriarshia.bg. Мощите ще бъдат на разположение за поклонение и на 17 юли.

Чудотворните  мощи на Света Марина се намират в едноименния храм от години, но мощите на Свети Серафим Саровски ще бъдат изложени за поклонение за първи път, защото бяха донесени на 12 май 2012 г. в София от митрополит Георги като подарък от Руския патриарх Кирил за БПЦ и всички български християни по случай 1150 г. от Покръстване на българския народ и 1145 г. от основаване на Българската православна църква.

Свети Серафим Саровски е бил изтъкнат Божи човек през времето, докато живял на Земята, а след неговата кончина е помогнал хиляди чудеса да се случат за вярващите.

serafimm-sv-rusia
Мощите на Свети Серафим Саровски в Русия

На 16 юли 2015 г. в Пловдив вярващите ще посрещнат частица от чудотворните мощи на Свети Димитър Солунски – дясната ръка, която ще бъде донесена от   протосингела на Негово високопреосвещенство митрополитът на Верия, на Науса и на Кампания „Пантелеймон“ архимандрит Атинагор, научихме от plovdiv.topnovini.bg.



В Пловдив също се съхранява частица от чудотворните мощи на Света Марина.

Те ще бъдат изнесени от катедралния храм „Света Богородица“ вечерта на 16 юли в 17:30 часа.

sarovski
Частица от големите мощи на Свети Серафим Саровски вече са в София

С празнично литийно шествие ще бъдат отнесени в храм „Света Марина“. Там ще останат изложени за поклонение, заедно с пристигналите мощи на Свети Димитър от Гърция през цялата нощ и на 17 юли 2015 г.

Мощите на Свети Димитър се връщат в Гърция вечерта на 17 юли.

sarovski-sv
Мощите на Свети Серафим Саровски вършат чудеса
sarovski-sv
Митрополит Георги връчва частицата чудотворни мощи от  Свети Серафим Саровски на патриарх Неофит

От 19:30 часа в храм „Света Марина“ след вечерната служба, митрополит Николай ще отслужи молебен за здраве и благоденствие, за да измоли от Всевишния повече катастрофи по магистралите и пътищата, както и невинни жертви да няма.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.