Така се правят картофени ладийки с вкусна плънка (изкушават за запотена бира)

0
697

Рецептата за картофени ладийки е една от наистина вкусните, различни и същевременно лесни рецепти с картофки

Днешната рецепта е вкусна, но и различна, защото всяка домакиня понякога трябва да доставя удоволствие на семейството си и на самата себе си с нещо нетрадиционно и изкушаващо.

Картофените ладийки наистина са убийствено вкусни, но бързаме да успокоим дамите, че са и едновременно лесни и бързи за приготвяне. Така че не се плашете да експериментирате.

картофени ладийки
Приказно вкусни картофени ладийки

Нужни са ни седем картофа със средна големина или по-големи, едно пакетче сирене крема, 20 грама краве масло, щипка копър, пресен или стар чесън. А за картофеното пюре ни трябват 20 грама краве сирене и около 15 грама масло.

Първо обелваме и измиваме добре картофите и после разделяме всеки от тях на две половинки. Така разрязани ги варим в подсолена вода, за да омекнат, но не бива да ги сваряваме напълно. После прецеждаме водата и оставяме картофите да изстинат съвсем.



Чак, когато са вече почти студени, издълбаваме средата на всяка една от половинките така, че да се получат импровизирани ладийки. На дъното на всяка ладийка сложете по едно мъничко парченце масло.

В отделна купичка смесваме сиренето крема заедно със ситно нарязаните чесън и копър, а после ги разбъркваме добре, за да се получи единна смес. Същата тази смес внимателно шприцоваме в нашите ладийки от картофи.

Вътрешността на картофите, която сме отстранили при издълбаването на ладийките, я взимаме и смачкваме хубаво като пюре. Прибавяме към него маслото и натрошеното сирене, а ако желаете, може да ползвате за целта и пасатор – както ви е по-лесно.

С втората получена смес пък шприцовайте по „борда“ на вашите картофени ладийки. Цялата тази красота поставете в тавичка, в която не сте слагали мазнина. Загрейте предварително фурната на 200 градуса и сложете вкусотията да се пече, докато картофените ладийки не се зачервят апетитно отгоре и отстрани.

Останалото е лесно, защото това изкушение може да се хапва, както топло, така и студено – винаги е чудно вкусно. Добър апетит на всички вас!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.