Така се прави чулама: Популярна вкусотия от Румъния (топ рецепта)

0
450

Тази вкусна чулама е известна в съседна Румъния и много апетитна

Предлагаме ви рецептата за чулама. Това е чудно вкусно румънско ястие, което е супер популярно в страната. Не е сложно за правене и идеално пасва на българския вкус.

чулама
Така се прави класическата румънска чулама

Трябват ни 200 грама телешко месо, един морков, една глава кромид лук, корен от магданоз, една лъжица краве масло, брашно, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем месото на малки парчета. След това ги заливаме със студена вода, посоляваме си ги на вкус и ги слагаме на котлона да заврат.

Когато видим, че водата е завряла, внимателно премахваме пяната, която се е образувала отгоре. Прибавяме после нарязания морков, лука и корена от магданоз. И оставяме ястието да се вари, но на слаб огън.



През това време си правим сос като взимаме препечено брашно и го смесваме хубаво с масълцето и с малко бульон. След това го кипваме соса.

Изваждаме месото и зеленчуците от течността, където са врели. Обилно ги поливаме със соса и отново ги кипваме, но този път с него. След това вече ястието е съвсем готово за хапване и става супер вкусотия.

Ще ви хареса със сигурност. А и не забравяйте, че румънската кухня не е за подценяване. Тя съчетава в себе си вкусовете на няколко държави. Но има и региони със собствени идеи и рецепти като Трансилвания например.

Не е лошо да разнообразим кухнята си и с идеи от други държави, още повече, когато знаем, че са наистина вкусни и си струват. А и никак не са трудни за правене.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.