Принцеса Даяна се превърна в светица на 31 август

0
917

Днес всички говорят за принцеса Даяна. Целият свят си дава сметка, че добрите дела остават за вечни времена и ще бъдат помнени навеки

принцеса Даяна
Смъртта не погуби принцеса Даяна, а я превърна в светица

За принцеса Даяна се говореше, говори се и ще продължи да се говори. Тя е извор на безкрайно много положителни емоции за милиони хора по целия свят.

Има дати в историята на съвременна Англия, които се превърнаха като в неписани празници. 01 юли (1961) – раждането на Даяна Спенсър и 31 август 1997 г., когато обичаната млада дама загина при нелепа пътна катастрофа.

Никой не заставя и не задължава британците, а и стотици хиляди, а може би и милиони хора по целия свят да не забравят тези две дати. Но те го правят, защото в техните сърца живее споменът за една незабравима жена.

На днешния ден преди 22 години медиите съобщиха трагичната новина, че принцеса Даяна е загинала в катастрофата в Париж. За броени минути около оградите на  Бъкингамския дворец и пред двореца Кенсингтън лондончани ги отрупаха  с безброй букети с цветя, снимки на принцеса Даяна, палиха свещи и се молеха за душата й.



След броени часове пространството пред дворците беше неузнаваемо. Приличаше на море от букети.

Няма по-голямо признание за един човек от тази истинска и неподправена всенародна любов!

diana-wales
Принцеса Даяна е кралицата на народа

Никой не кара хората да плачат за Даяна. Но те го правят, защото тя остави в техните души незабравими спомени и положителни емоции.

Според законодателството на Англия и статута на монархията, членовете на кралското семейство нямат право да се занимават с политика и с бизнес. Те спазват изключително строг протокол, който принцеса Даяна не веднъж нарушаваше, за да покаже, че монархията не е отделена от хората, а е съпричастна с техните съдби и живот.

Принцеса Даяна докосваше сърцата на милиони хора с всичко, което правеше.

Тя беше майка, която сама се грижеше за малките принцове Уилям и Хари.

Тя беше жена с ясно изразена физическа и духовна красота. А неповторимият стил на обличане и бижута, само допълваха и подчертаваха тази красота.

Тя беше патрон на много благотворителни организации. Малко преди да загине принцеса Даяна, по идея на принц Уилям, дари голяма част от своите рокли за продажба на търг. Събраните милиони бяха дарени за благотворителност.

Тя беше изключителен бунтар и не можеше да се примири с мисълта, че едни хора могат нарочно да избиват други хора.

Въстана срещу противопехотните мини. Отиде на място в Босна и се срещна с пострадалите деца и възрастни хора.

Нелепата смърт на Даяна й попречи да продължи да се бори. Но усилията и борбата на принцеса Даяна срещу коварните противопехотни мини не остана незабелязана от ООН. Световната организация прие закон, с който категорично забрани тяхната употреба.

Днес наследниците на принцеса Даяна имат изключително висок рейтинг не само на Острова, но и по целия свят.

Миналата година семейство на принц Уилям и Кейт се увеличи с още един член. Малкият принц Луи е третото дете след  принц Джордж и принцеса Шарлът. Тази година принц Хари и херцогиня Мегън станаха родители за първи път, след като се роди малкият принц Арчи.

Двете млади кралски семейства реализират огромни обществени, социални и благотворителни проекти. Но те все още не могат да засенчат спомена и делата на  принцеса Даяна.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.