Кулинарно чудо: Най-вкусните и нетипични пържоли, които сте опитвали (ще останете без думи)

0
751

Преди да се стреснете от нетрадиционния характер на нашата рецепта за пържоли, запомнете едно – ще останете без думи от вкуса им

С днешната рецепта със сигурност ще получим голямо браво от майсторите готвачи и авджиите, но и доза недоверие от мнозина. Защото тези пържоли, които ви предлагаме, са всичко друго, но не и нещо, което българинът е свикнал да консумира ежедневно.

Уверяваме ви обаче, че ако ги направите, дълго ще съжалявате, че не сте се сетили по-рано. Защото това е едно от най-вкусните меса и най-разкошни и крехки пържоли, които сте яли. Гарантираме това!

пържоли
Пържолите от конско месо са истински деликатес

Трябват ни само пържоли, но от конско месо, по близо 300 грама всяка от тях. Не се стряскайте, защото конско месо вече може да откриете спокойно по повечето големи вериги магазини като Метро например. Гарантираме, че това е едно от най-вкусните меса, които сте опитвали.

И така, намажете пържолите от конско месо със зехтин, но от двете страни. Не ги солете, нито мариновайте предварително, а ги поставете направо в плик за печене – само с подправки, според личния ви вкус.



Може да им сложите черен пипер, малко кимион, клонче мащерка или каквото друго ви хрумне. После налейте в плика за печене близо 300 грама вода, или бульон, след което поставете тази неустоима вкусотия във фурната.

Пържолите от конско месо се пекат не по-малко от един час, за да омекнат и да станат чудно крехки – така, че направо се топят в устата. А гарнитурата, с която може да ги сервирате на вас или гостите ви, е най-разнообразна като картофи, картофено пюре, зеленчуци на скара, ризото, свежа салата и още ред вкусотии.

Пак повтаряме – това са едни наистина нетипични за повечето от домакинствата пържоли, но веднъж ако ги приготвите и опитате, ще се почувствате в истински кулинарен рай. Желаем добър апетит на всички и да ви е много сладко!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.