Охранителни камери във Велико Търново заснеха духове

0
423

Странното явление бе потвърдено и от екскурзоводката Румяна Павлова

Охранителните камери в църквата „Св. 40 мъченици” във Велико Търново са заснели духове, за които се смята, че са на някои от починалите български царе.

За феномена съобщи директорът на историческия музей Иван Църов. Той твърди, че от известно време насам около гробовете на българските царе във Велико Търново се появяват мистериозни сферични светлини.
Прави впечатление, че въпросните светлини изчезват от охранителните камери всеки път щом прагът на храма бъде прекрачен от посетители.

Хората от Велико Търново твърдят, че щом посетителите напуснат храма, сферичните светлини се появяват отново. Те са били уловени от охранителните камери. Най-често мистериозните сфери се появявали около гроба на цар Калоян.
Храмът „Св- 40 мъченици” се нарежда на трето място по посещаемост на историческите обекти във Велико Търново.

Странното явление бе потвърдено и от екскурзоводката Румяна Павлова
Странното явление бе потвърдено и от екскурзоводката Румяна Павлова

За странните явления потвърждава и екскурзоводът Румяна Павлова, която посочва, че е забелязвала неколкократно странната светлина, която сякаш обикаляла около колоните на храма.
Легендите за тази църква се носят още от Средновековието. Най-интересната от тях е свързана с преобразуването на християнския храм в джамия, което е ставало на два пъти – през 17 и 18 век.



Легендата носи, че минарето на джамията е било събаряно неколкократно от природни бедствия. Именно в тези бедствия българският народ, който дълго време е бил под турско робство е припознавал духа на цар Иван-Асен II, тъй като именно той бил владетелят, който наредил построяването на храма, пише sanovnik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.