Срашна снимка на ЖЕНА-ПЛЪХ взриви интернет! (Снимки)

Ужасяваща и отвращаваща снимка на жена-плъх взриви интернет пространството! Всички се питат – Коя е тя? и Истинска ли е? Ето истината, такава каквато е.

Една много странна, загадъчна и плашеща фотография взривила интернет. Снимката е изобразявала жена, външният вид на която шокирал с това, че тя приличала по-скоро на плъх, жена-плъх! Коментарите и публикациите изпълнени с ужас не закъснели: „Жена се превърна в Плъх” , „Що за чудовище е това” „Истинско ли е”…Цялото интернет общество гръмнало! Хиляди започнали да коментират и да изказват най-различни версии, за това коя е  жената от снимката и в крайна сметка: дали е мутант или жертва на тайни лабораторни експерименти , а може би е хибрид между човек и животно… Тези и много други предположения, свързани с това тайнствено и отвратително същество обикаляли из интернет пространството. А най-известната и широко разпространявана версия била тази на различни религиозни последователи. Според тях това е младо и красиво момиче, което е осквернило името на Бог и и се подиграло със свещените писания  и за наказание било  превърнато в жена-плъх. Сигурно и вие сега си задавате въпроси от рода на: „Какво всъщност е това същество” или „Каква тайна в действителност носи в себе си тази фотография”  а може би „ Как снимката е станала достояние на милиони хора”. Ето и истината: В действителност жената плъх е скулптура. Тя е една от многото подобни скулптури на австралийската художничка–скулптор, Патриция Пиччинини (Patricia Piccinini). Патриция изработва уникалните си и същевременно ужасяващи фигури от силикон, стъклопласт и човешка коса. Тя много обича своите чудовища и смята, че са красиви, безопасни и даже беззащитни. Целта на скулптурите е протест срещу страшните опити, които се правят в съвременното генно инженерство и предупреждение, че съвсем скоро ще ни се наложи реално да се сблъскаме с генетиката и биотехнологиите точно по този грозен и ужасяващ начин.

Жената-плъх е една от най-ужасяващите нкулптури на Патриция Пиччини.
Жената-плъх е една от най-ужасяващите нкулптури на Патриция Пиччини.

Ето такива герои на хиперреалистични композиции можем да видим  сред творчеството на художничката-скулптор, а именно странни всяващи ужас същества, които са едновременно нежни и отвратителни. В средите на критиците работата на Пиччини получава най-различни отзиви. Някои от тях считат скулптурите на Патриция за въплъщение на гениалната мисъл, а други ги определят като плод на болна фантазия. Това е историята на снимката с жената-плъх,  която се оказа скулптура на жудожничката Патрициа Пиччини.

loading...


ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.