Протестиращи защитават КТБ: Искат да влязат в банката

0
464

Днес се проведе голям митинг пред БНБ в София. Шумни вложители на КТБ искат банката да отвори преди изборите на 5 октомври

Повече от 500 000 души са вложителите на КТБ, които вече четвърти месец не могат да ползват своите спестявания.

Някои от гражданите искали през лятото да правят ремонти, но това е най-малкият проблем.

Има други вложители, които не могат да използват своите спестявания, за да платят таксите на своите студенти или за лечение.

Каквото и решение да бъде взето относно съдбата на КТБ, то няма да бъде узаконено, докато не започне работа 43-то Народно събрание.КТБ
Все още не е ясна съдбата на КТБ

Единият вариант за съдбата на КТБ е да бъде проведена оздравителна дейност, а вторият – да бъде приватизирана.

За момента не може да се каже кой от двата варианта ще бъде по-благоприятен.

Преди няколко дена известният икономист проф. Христина Вучева каза за Дарик, че би било добре ако поне с 20% от своите спестявания вложителите станат акционери в КТБ.

По този начин ще се гарантира нов живот за банката, защото вложителите няма да теглят своите спестявания.

Това мнение не беше прието радушно от клиентите на КТБ, които очакват банката да отвори врати, за да могат да си вземат личните средства и да ги вложат в друга банка.

Служебният кабинет е уговорил да вземе кредит от 4,5 милиарда лева, част от които ще бъдат използвани за оздравяване на българската банкова система.

Двамата кандидати за депутати в 43-то НС Йордан Цонев и Делян Пеевски написали авансово законопроект, който щели да внесат за разглеждане и гласуване още в първия работен ден на новия Парламент, цитираме „Дневник“.

Междувременно регулаторът ще вдига цената на тока не само един път, а няколко кратно. Голяма вълна от сирийски бежанци се задава към България, научихме от репортаж по bTV.

Кога ще свърши целият този Ад?

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.