Така се прави експресен мус с кафе (разкошна глезотия в мрачното време)

0
310

Този мус с кафе се приготвя много бързо и лесно, а е невероятно изкушение в мрачния и дъждовен ден

Днес сме решили да се поглезим малко, затова ще си направим един истински подарък за небцето – скоростен мус с кафе, който се разтапя в устата и е повече от перфектен в лошото и мрачно време.

Рецептата за този мус с кафе е толкова лесна, че дори детето ви би могло да се справи и да го приготви перфектно. А след като стане готов и изстине в хладилника, няма да можете да му устоите – обещаваме най-тържествено.

мус с кафе
Невероятен на вкус мус с кафе, който връща настроението в лошото време. Експресна рецепта

Ето и необходимите за направата му продукти, както и точната последователност в рецептата.

Трябват ни шест жълтъка, шест лъжици захар, три чашки смляно кафе, 500 грама сметана и няколко ореха.



Първо разбиваме жълтъците заедно със захарта, докато не станат на хубава пяна. След това прибавяме смляното кафе и изсипваме цялата тази смес в тенджерка. Поставяме я на котлона, като не пропускаме да бъркаме постоянно, за да се сгъсти сместта.

Когато мусът с кафе започне да се отделя от дъното на тенджерата, значи вече е напълно готов и може да го свалим от котлона. Оставяме го да изстине и чак след това добавяме към него цялата сметана.

Накрая разсипваме в подходящи чаши или малки купички тази вкусотия и отгоре върху всяка чашка поръсваме смлените или просто счукани орехи. Задължително го сложете в хладилника, където трябва да престои поне няколко часа, за да се стегне и да се превърне в едно напълно завършено кулинарно изкушение. Да ви е сладко!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.