Тайните на Мичиганския триъгълник

0
268

Мичиганският триъгълник е предполагаема аномална зона, намираща се в едноименното езеро, която се свързва с необяснимите изчезвания на самолети и кораби

Вярва се, че въпросният триъгълник се намира в средата на едно от Големите езера – Мичиган – и с него са свързани няколко необясними случая, които се разказват до днес.

Сред по-известните такива е и случаят с някой си капитан Джордж Р. Донер, датиращ от април 1937 година. Става ясно, че корабът, управляван от него, се движи в посока Ери, Пенсилвания, към Порт Вашингтон, Уисконсин, преминавайки именно през Мичиганския триъгълник в езерото. Изтощеният Донер решава да почине в капитанската си каюта, като преди това нарежда на своя помощник да бъде събуден в Порт Вашингтон. Три часа след това обаче той така и не е открит в каютата, както и на кораба, без да бъде видян повече.

През юни 1950 година пътнически самолет с 58 пасажери лети от Ню Йорк в посока Минеаполис, управляван от Робърт Линд. Лоши атмосферни условия обаче налагат самолетът да прелети над Мичиганския триъгълник, но малко след това той изненадващо изчезва от радарите, след като преди това диспечерите не позволяват той да се снижи над езерото.

триъгълник
Тайните на Мичиганския триъгълник



loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.