Лека и пухкава торта с малини (истинска вкусотия и много красива)

0
1477

Тази торта с малини става пухкава като облаче и чудно вкусна

Предлагаме ви една от нашите любими рецепти за лесна и пухкава торта с малини, която се топи в устата. Рецептата не е никак трудна и с нея може да се справи дори лаик в кулинарията. Стига само да следвате указанията и да разполагате с необходимите продукти.

А ето и самата рецепта за тази разкошна торта с малини, както и начинът й на приготвяне стъпка по стъпка:

торта с малини
Вкусна, пухкава и лека торта с малини

За блата ни трябват две яйца, пет лъжици захар, пет лъжици брашно, един пакет бишкоти и около 500 грама малини (може и друг плод по ваш избор).

За сиропирането са ни нужни пет кафяни чашки вода, четири лъжици захар. А за крема взимаме две кофички заквасена сметана, една кофичка кисело мляко, 10 лъжици захар и две пакетчета желатин.



Първо разбиваме много добре захарта с яйцата, докато обемът на сместта се увеличи. Добавяме после пресятото брашно и разбъркваме полека с дървена лъжица, като внимаваме да не спадне тестото ни.

Сипваме го в приготвената вече тавичка, на която сме постлали дъното с хартия за печене и го слагаме за около двадесет минути във фурната на 180 градуса. Когато блатът вече е готов, оставяме го да изстине и през това време правим крема. Той става като разбиваме млякото заедно със сметаната и захарта и към тях добавяме вече разтворения желатин.

Когато блатът изстине, го напояваме добре с половината от още топлия сироп. Отгоре поставяме сметана и ръсим обилно с малини. После го пъхваме за малко в хладилника, за да се стегне леко, а след като се втвърди, редим отгоре бишкотите и също ги сиропираме леко с лъжчка.

Накрая изсипваме останалата част от сметаната и пак ръсим с малините. Готовата вече торта оставяме да стегне добре в хладилника за около поне пет часа и чак тогава я разрязваме.

Ще видите каква разкошотия става като я вкусите. Такава, че просто няма да искате да я оставите – дори и да сте на диета. Желаем на всички добър апетит и да ви е много вкусно!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.