Направете си тази убийствена морковена торта (чудна е, няма да съжалявате)

0
2044

Страшно вкусна и лека морковена торта, която ще ви накара да си оближете пръстите

Предлагаме ви една прекрасна рецепта за морковена торта, която става толкова лека и вкусна, че няма да можете да я оставите. Дори и да ви се стори странно на пръв поглед – торта с моркови, трябва да знаете, че в случая колебанието ви е напълно излишно.

Това нещо ще плени всичките ви сетива, защото се получава един наистина превъзходен вкус. А ето и какво ни е нужно за тази супер торта.

Морковена торта за чудо и приказ
Морковена торта за чудо и приказ

Трябват ни 500 грама моркови, 300 грама брашно, 200 грама захар, три яйца, 50 грама орехи, 10 грама бакпулвер, една лъжичка канела и сто грама олио.

А за крема е необходимо да имаме 500 грама крема сирене, 200 грама пудра захар, 150 грама течна сметана, кората от един портокал и около 200 грама ситно натрошени орехи.



Първо настъргваме морковите и ги смесваме с натрошените вече орехи. Прибавяме към тях всичките останали продукти за блата, но предварително сме разбили яйцата. Започваме да бъркаме хубаво с ръце, за да се получи хомогенна смес.

После изсипваме тази смес в една намазнена форма, която сме застлали с хартия за печене и я поставяме във фурната, предварително загрята на 170 градуса. Добре е да има и вентилатор като печем за около максимум 50 минути.

Когато готовият блат изстине, го разрязваме на две еднакви по размер части. Разбиваме сметаната с миксер, за да стане доста пухкава, а крема сиренето разбиваме с пудрата захар и после го смесваме с портокаловата кора – настъргана и сметаната. Леко ги разбъркваме.

Взимаме първия блат и обилно го намазваме с половината от крема, а след това втория блат го поставяме отгоре и го намазваме с другата половина от крема. Гледаме да не забравим да намажем с крема и самата торта отстрани. Накрая поръсваме с орехите и може да оставим леко да се охлади в хладилника. Да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.