Баница – чудо: Няма по-бърза и лесна рецепта (мекичка и пухкава, топи се в устата)

0
651

Тази баница е една от най-бързите, защото се прави за отрицателно време

Днешната рецепта ни е супер любима. Защото става чудно вкусна и защото се приготвя наистина скоростно. Какво по-хубаво за всяка домакиня – хем ще зарадва семейството с домашна вкусотия, хем ще й остане и време за почивка, а не само врътня около печката.

Направете си тази чудна и мекичка баница, която бие по бързина много от отдавна познатите ни. А и е по-различна, както сами ще видите сега, когато ви представяме необходимите продукти.

баница
Една от най-лесните и скоростни баници, които сме правили

Трябват ни 400 грама биволско сирене (тази рецепта за баница е точно с биволско сирене, но ако нямате, или не ви допада вкусът му, може да го смените и с краве сирене), един пакет от бутер тесто, четири яйца, 100 грама кашкавал и масло, за да намажете тавичката.

Приготвянето на баницата е лесно като детска игра. Първо поставяме единия лист от бутер тестото в тавата, която сме намазнили предварително. Върху него поставяме плънката, която се прави от разбитите яйца, към които добавяме сиренето. Разбъркваме добре и изсипваме върху бутер тестото.



Плънката отгоре захлупваме с втория лист бутер тесто и редуваме така, докато не свършат плънката и листовете – зависи какво количество искаме да направим. Поставяме във фурната и печем на температура около 200 градуса, докато стане напълно готова.

Малко преди да я извадим, поръсваме баницата с настъргания кашкавал и я пъхваме отново във фурната за няколко минути, докато кашкавалът се разтече и омекне. После вадим баницата, оставяме я да изстине за около половин час и спокойно може да си я хапнем.

Сами ще се уверите колко е вкусна и мекичка, а фактът, че рецептата е страшно бърза и лесна, моментално може да я превърне в една от любимите ви – особено, когато не разполагате с много време за врътня в кухнята. Да ви е сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.