Така се правят най-вкусните и бързи воденички по селски (лесна рецепта)

0
5309

Чудни воденички по селски – ястие, подходящо, както за мезе, така и за основно

Днес ви предлагаме една бърза и много вкусна рецепта, която става за убийствено мезе, но и за вкусно основно ястие. Това са воденички по селски, които се топят в устата, толкова крехки стават.

Пред вас е точната рецепта за приготвянето им и необходимите продукти. Хубавото при това ястие също е и фактът, че не излизат скъпо на семейния бюджет. А вървят винаги и с всичко.

Тези воденички по селски се правят лесно и стават чудно вкусни
Тези воденички по селски се правят лесно и стават чудно вкусни

Трябват ни 600 грама пилешки воденички, шест глави лук, два моркова, една зелена чушка, една червена чушка, 250 грама гъби – може и от буркан, сол на вкус и малко масло за запържване.

Първо измиваме добре и нарязваме воденичките. След това ги поставяме на котлона в подсолена вода да поврат за около 40 минути. Когато се сварят, добре ги отцеждаме и ги оставяме за малко настрани.



Обелваме и нарязваме на по-едро лука, чушките режем на лентички, нарязваме и морковите на кръгчета. Накрая режем и гъбите, посоляваме според вкуса си всички зеленчуци и ги поставяме в тигана с малко масло да се запържат.

Малко преди зеленчуците да станат напълно готови от запържването, пребавяме в тигана към тях и пилешките воденички. Разбъркваме добре всички продукти и ги оставяме на котлона за близо десетина минути.

Когато ястието е вече съвсем готово, го поръсваме с пресен магданоз, преди да го сервираме. Ако искате и ако обичате, може да настържете и малко кашкавал отгоре – също става прекрасно.

За красота декорирайте воденичките по селски с парченце свеж лимон и поднесете. Тази вкусотия няма да остави безразличен, а още по-малко гладен никого. Желаем добър апетит и да ви е сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.