Ето защо не трябва да спите с краката към вратата

0
390

Съветите на фън шуй не са никак случайни

Факт е, че не е добра идея да спите с краката, сочещи към вратата на стаята. Това не е суеверие, а има напълно научна обосновка.

краката
Съветите на фън шуй не са никак случайни

Често пъти хората дори не се замислят за подредбата на спалнята и в частност за разположението на леглото. Това е и една от причините, поради които съвсем скоро започват да се въртят по цели нощи и да се будят уморени. Това се дължи на нарушението на някоя забраните за правилно спане.

Те са от изключителна важност за вашето здраве и поради тази причина е добре да сте наясно с тях. Дали ще ги спазвате разбира се, е изцяло ваше решение.

Ето кои са те:



№1
Не спете с краката към вратата
Според фън шуй енергията, която циркулира в човешкото тяло ще изтече много лесно, ако спите с крака към вратата. В същото време скандинавците и славяните смятат вратата за портал към друг свят. В съня душата може да излезе от нея и да не успее да намери път да се върне обратно.

Освен това вратата отваря пролука към тъмния свят, откъдето могат да дойдат редица проблеми. Първият знак, че сте попаднали в техен плен, са кошмарите, които ви притесняват през нощта.

Според народните суеверия пък с краката към вратата се изнасят покойниците, което означава, че ако спите в това положение, сами викате смъртта си. След всичко казано дотук може би ще се съгласите, че е за ваше добро да изместите леглото си така, че да спите с главата към вратата.

№2
Не спете срещу огледало
Като цяло не е препоръчително в спалнята ви да има огледало, тъй като се смята, че спящият не трябва да се отразява в него, тъй като в противен случай ще има проблеми. Присъствието на огледало в спалнята може да окаже неблагоприятно влияние на семейните ви отношения. Ако все пак държите да имате огледало в спалнята, най-добре е да го закачите от вътрешната страна на гардероба.

№3
Не дръжте стайни растения в спалнята си
Факт е, че през деня цветята работят за здравето ви, произвеждайки кислород и пречиствайки въздуха. Липсата на слънчева светлина вечер обаче кара растенията да дишат по същия начин като хората. Това означава, че те също консумират от скъпоценния кислород в помещението.

Ако все пак държите да имате растения в това помещение, то задължително трябва да държите прозореца отворен цяла вечер. Същото важи и за букетите.

№4
Не спете с глава съм прозореца
Най-лошата комбинация е, ако главата ви е към прозореца, а краката към вратата. Поверията гласят, че злите сили надничат през прозореца по тъмна доба и биха могли да проникнат в главата на спящия.
Реално обаче рискувате да настинете, тъй като определено излагате тялото си на течението.

№5
Не спете на светло
Медиците са категорични, че трябва да спите на тъмно, ако искате да сте здрави. В противен случай се нарушава производството на мелатонин – хормонът на съня, пише zdrave.to.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.