Направете си този вкусен солен пай (става само за 30 минути)

0
573

Този солен пай е наистина лесен, но се получава чудно вкусен и се топи в устата

Днес ви предлагаме една рецепта, която не отнема много усилия или време за приготвяне – нищо и никаквите 30 минути само. За сметка на това става много апетитен и със сигурност ще ви се услади.

Тук ви предлагаме точната му рецепта и необходимите за нея продукти, но трябва да уточним, че може да разменяте или добавяте още продукти по ваш избор и желание. Каквото и да сложите отгоре му, ще стане повече от вкусно.

Чудно вкусен и бърз солен пай
Чудно вкусен и бърз солен пай

Трябват ни една кора от готово тесто да пица или разточено леко бутер тесто, две лъжици зехтин, два домата, една глава лук нарязана на ситно, маслини без костилка, половин чаша доматено пюре, няколко парчета салам, сол и черен пипер, както и подправка за пица по ваш избор.

Първо приготвяме доматения сос като в тиган загряваме зехтина и после запържваме в него лука докато добие златист цвят. След това добавяме доматеното пюре и бъркаме на средна температура за около десетина минути. Подправяме с подправките според вкуса ни.



Разточваме леко тестото, зависи от това в каква тавичка или форма ще го печем. Тавата трябва да е леко намаслена и в нея поставяме тестото, след което отгоре му прибавяме доматения сос така, че да се разпредели равномерно.

Отгоре поставяме нарязани на парчета салам, домати и маслини, а накрая пъхаме соления пай във фурната, която вече сме загряли на 200 градуса. Държим го вътре не повече от 25 минути, след което го вадим и по желание украсяваме с листенца от рукола.

Този солен пай става много вкусен, а приготвянето му не изисква никакви усилия или специални кулинарни умения. Хубавото е и, че става сравнително бързо, така че ни остава достатъчно свободно време за почивка или за вършене на някаква къщна работа.

Желаем добър апетит на всички и да ви е много сладко!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.