От тази баница и името ще си забравите – божествено вкусна!

1
715

Невероятно, убийствено вкусна месна баница, от която спокойно може и името си да забравите

Не знаем за вас, но на нас тази баница ни е като „наркотик“. Няма такава вкусотия. Съветваме ви да я пробвате и да си кажете мнението.

Рецептата й е много лесна и няма да представлява трудност за никого, дори и да не е опитен и дългогодишен кулинар. Просто следвайте точните указания и ще се справите брилянтно.

Такава баница не сте яли - поне ние не бяхме досега
Такава баница не сте яли – поне ние не бяхме досега

Трябват ни един пакет кори за баница – по възможност тънки, 500 грама кайма, една глава кромид лук, 300 грама мариновани гъби, 100 грама домати, шепа магданоз, 120 грама кашкавал, три лъжици сметана, три яйца, 20 грама масло, сол и черен пипер на вкус.

Първо нарязваме гъбите и после ги смесваме добре с нарязаните домати и нарязания на ситно магданоз. Добре разбъркваме всичко това, след което към каймата добавяме и ситно нарязания кромид лук. Подправяме с нужните подправки и отново разбъркваме като вече смесваме с доматите, гъбите и магданоза.



Първата кора за баницата я разрязваме на две части и слагаме върху нея от готовата вече смес. Завиваме хубаво и поставяме в предварително намазнена тавичка. Съвсем същото правим и с всички останали кори за баницата.

Когато вече е готова и подредена в тавата, я заливаме отгоре като за целта смесваме настъргания кашкавал заедно с яйцата, маслото и сметаната. Пъхаме тази разкошна баница във фурната и я печем за близо четиридесет минути на температура от 200 градуса.

Това е цялата „философия“. Когато баницата стане напълно готова, оставяме я за малко да изстине и после няма защо да ви съветваме. Сами знаете какво се прави с подобни вкусотии – режем, чупим или както предпочитаме. Важното е, че тази вкусотия се омита за минути.

Желаем добър апетит и да ви е сладко на всички!

loading...

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.