Уникална шоколадова торта с ягоди (фантастична рецепта)

0
498

Тази шоколадова торта с ягоди е направо фантастична и става чудно вкусна

Направете си една от нашите любими торти – шоколадова торта с ягоди, която се топи в устата и е истински празник за всяка трапеза.

Рецептата не е никак сложна и сега ви я представяме, заедно с всички необходими за целта продукти.

За блата ни трябват три яйца, 150 грама захар, 3 лъжици какао, две лъжички бакпулвер, една чаена чаша брашно.

Страхотна шоколадова торта с ягоди - ще се влюбите в нея!
Страхотна шоколадова торта с ягоди – ще се влюбите в нея!

За желето е необходимо да имаме 400 грама сироп от ягоди, може и от компот, 400 грама прясно мляко, 40 грама желатин, две лъжички ванилова захар, 500 грама ягоди – ако нямаме пресни, може и от компот, 100 грама сметана.



Първо, за да приготвим желето, трябва да накиснем 20 грама от желатина в около 200 грама хладка вода и да го направим според указанията на опаковката желатин, която сме купили. След това загряваме ягодовия сироп на котлона, но без да кипне и го смесваме с желето.

Изсипваме го в една тава и го оставяме да се стегне хубаво. През това време правим блата като разбиваме яйцата, заедно със захарта и добавяме какаото – бъркаме енергично и внимателно. Причавяме после бакпулвера и брашното като замесваме от всички тях едно гъсто тесто.

След това изсипваме тестото в тава и го запичаме за около двадесет минути на фурна, загрята на 180 градуса.

Ягодите ги пасираме, после вадим вече готовия блат и го разрязваме на две равни части. Едната оставяме във формичката, а другата я смесваме с половинката от пасираните вече ягоди. Тази половина, която е в тавата, поръсваме с останалите ягодки и покриваме с втория блат, който вече е смесен с плодовете.

Накрая загряваме остатъка от желатина, пак без да кипва и го смесваме със сметаната, млякото и ваниловата захар. Изсипваме полека върху тортата ягодовото желе, нарязано на кубчета и после заливаме с млечното желе. Оставяме тортата да стегне в хладилника за около половин час или повече – вие сами ще прецените.

Тази торта става истински пир за небцето и всички вкусови рецептори, както сами ще видите, когато се разтопи в устата ви. Желаем добър апетит и да ви е сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.