Потопът е започнал от Черно море?

0
266

Известната на всеки човек древна легендата за Ноевия ковчег и Потопа е една от най-важните в цялата човешка история, която се споменава под една или друга форма в преданията на много народи по целия свят

Днес Робърт Балард, който е сред най-прочутите подводни археолози в света, счита, че е намерил категорично доказателство, че легендарният потоп, за който се говори в Библията и други древни текстове, действително се е случил преди хиляди години.

Още през 1985 година, Робърт Балард, използвайки специален потопяем робот, успява да  открие в дълбините на Атлантическия океан кораба „Титаник“.  Наскоро той изследва и дълбините на Черно море, по конкретно в близост до бреговете на съвременна Турция, за да търси някакви следи от стари цивилизации от времето на легендарния Ной, който спасява живота на Земята в построения от самия него ковчег, за което се уповава на помощта и съветите на Бог.

Балард счита, преди около 12 хил. години значителна част от земната повърхност е била скована от лед, който впоследствие започва да се топи, предизвиквайки глобално наводнение. Според спорната му теория Потопът е започнал от водите именно на Черно море.

Потопът е започнал от Черно море?
Потопът е започнал от Черно море?



loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.