Телешко с билки в бекон – толкова крехко, че само се разпада (вкусна рецепта)

0
379

Приготвено по този начин, това телешко с билки в бекон направо се топи в устата, сочно и крехко

Рецепта – чудо, това ви предлагаме сега за иначе жилавото понякога телешко месо. Знаем, че всичко си зависи от приготвянето, затова може да разчитате на тази рецепта.

Направено по този начин, телешкото месо става крайно сочно и крехко като изобщо няма да ви потрябва нож – гаранция!

Чудна рецепта за сочно и крехко телешко с билки в бекон
Чудна рецепта за сочно и крехко телешко с билки в бекон

Трябва ни един килограм телешко месо, около десетина-дванадесет ленти бекон, няколко листа от градински чай. А за маринатата са необходими пет лъжици олио, една-две скилидки чесън, една лъжица прясна мащерка, черен пипер и солчица по вкус.

Първо накълцайте на ситно чесъна и го смесете с олиото, след това прибавете мащерката и подправете според вкуса си. Объркайте добре.



После нарежете телешкото месо и също хубаво го разбъркайте с направената вече марината. Поставете го в една позмазнена тавичка като добавите още малко градински чай и след това всяко парче от телешкото месо го увийте в лентичка бекон. Като вътре остава и листенцето от градински чай.

Пуснете фурната на 180 градуса и поставете вътре месото да се запече за около шестдесет минути. Хапва се докато е още топло и вкусно. Ще видите колко крехко става, а гарнитурата към него може да е, каквато си поискате.

Това телешко, приготвено по тази рецепта, става адски ароматно и апетитно, като самото месо добива онази неподражаема крехкост и сочност. Може да предложите тази рецепта и на гостите си при специален повод – ще ги шашнете.

Желаем на цялото ви семейство добър апетит и до новите ни срещи с вкусните рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.