Топли вълни ли? С тези храни и билки завинаги ще им кажете „сбогом”!

0
1471

Определени храни и билки могат да ни избавят завинаги от топлите вълни на менопаузата

Климактериумът е гаден заради неприятните топли вълни, които ни връхлитат не по наше желание. Но вече има лек и то не чрез хормонално заместимата терапия, която често има отрицателен ефект върху организма. Всяка жена в менопраузата знае какви са симптомите- главоболие, честа смяна на настроенията, раздразнение, бърза умора и най-вече топлите вълни. Но има билки, които доста успешно се справят с отвратителните симптоми. И то не само доста бързо, но и с без никаква вреда за организма ни.

Жените се оплакват от тях година-две преди окончателно да спре кръвотечението, както и няколко години след това. Освен гореспоменатите признаци, може да ни тормози още изпотяване, треска, усещане за силно затопляне и продължително изчервяване на лицето.

Топлите вълни могат да се лекуват и с билки
Топлите вълни могат да се лекуват и с билки

Лекарите определят това състояние в женският организъм като сигнали от хипоталамуса, след като се снижат нивата на естрогена. Народната медицина ни подава ръка и в този случай, като нещата наистина могат да се случат перфектно и блестящо,без да застрашаваме здравето си. Експертите ни препоръчват много да внимаваме с употребата на хапчета, заради опасния им ефект. Затова специалистите все повече съветват да се използват билките, които действат на смущаващите симптоми на менопаузата.

Един от начините ни да се справим с нея е употребата на соя и соеви продукти. Използването в менюто ни на бобови храни е доказано, че поддържат нивото на естроген, един от панацията на тези симптоми. Забравяме за неприятните топли вълни и за останалите отрицателни признаци, и ако в блюдата си прибавим също ленено семе и масло. На хормоналният метаболизъм влияят храните, които съдържат в себе си витамините от група В и Е.



Те се намират най-вече в ядките на кашуто, орехите и бадеми. Микроелементите се съдържат и в спанака, и пшеничния зародиш. Смущаващите явления на климакса се озаптяват и с хапването на мляко, млечни продукти, яйца и пълнозърнести храни, месо и месни продукти. Чай от червена детелина и водораслите спирулина също облекчават неприятните признаци на климактериума.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.