На Богоявление се случи истинско чудо (ФОТО)

0
384

Не само на Великден, но и на Богоявление стават чудеса, като онова,   което се случи

Всички знаем как на Великден от Небесата слиза вечният огън, който е уникален – не пари и не изгаря вярващите, които свободно и без страх го пипат с ръце в храма на Йерусалим.

Казват, че ако на Великден се случи вечният огън да не слезе, това ще бъде краят на света.

Знаем, че когато Свети Йоан Предтеча кръщавал Иисус Христос във водите на река Йордан, от Небесата долетял и кацнал бял гълъб на рамото на Иисус Христос. Тогава от Небесата се чул глас, който бил на Господ.

Всевишният потвърдил, че това е неговият Син.



Белият гълъб е Светият дух.

Това се случило през 30 г. сл. Хр., когато Иисус Христос бил на 30 години.

Векове по-късно, отново на Богоявление, отново във водите на река Йордан, бял гълъб слезе, незнайно от къде, и кацна върху жезъла на йерусалимския патриарх Теофил.

bogojavlenie
На Богоявление Свети Йоан Кръстител кръщава Иисус Христос във водите на река Йордан

Новината за отрицателно време беше разпространена по света, защото много вярващи се бяха събрали и правеха снимки с мобилните си устройства, научихме от orthodoxchristianity.

Когато 40 дни след Възкресение, на Възнесение, възкръсналият Иисус Христос се сбогувал с майка си Пресвета Богородица, със своите апостоли и ученици, той им обещал, че ще помоли Господ да им изпрати Светия дух, който да ги осени и да ги напътства в останалите дни от техния земен живот. След това се издигнал в Небесата (възнесъл се) и изчезнал в простора.

Какво иска да ни каже Господ, след като изпрати този бял гълъб на Богоявление, все още никой не знае и не можа да твърди със сигурност.

chudo-jerusalim
Неповторимо чудо се случи на Богоявление в Йерусалим – белият гълъб върху жезъла на патриарх Теофил

Духовниците от Йерусалим са убедени, че това е послание и се молят ежедневно,  Всевишният да им даде още знаци, за да разберат и прозрат неговата воля.

Да се надяваме, че този бял гълъб ще бъде предвестник на мир и свобода, както се е случило с Ной.

Когато ноевият ковчег достигнал до суша, след като бил на вода по време на Потопа, бял гълъб донесъл маслинова клонка, която показала, че от ноевия ковчег всички живи твари могат да излязат на брега.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.