Свети Серафим Софийски чудотворец излекува болна от рак жена (ВИДЕО)

0
442

С тази молитва всеки вярващ или човек в нужда може да се обърне към новоканонизирания български светец Свети Серафим Соболев Софийски чудотворец

„О, предивни чудотворче, светителю отче Серафиме,

ти още докато си бил жив, си казал на вярващите: ако получа дръзновение пред Господ, няма да ви оставя сираци.

Затова, като си спомняме твоите думи и делата на твоето милосърдие във временния живот, с любов коленичим и усърдно просим: моли се непрестанно пред престола на Царя на славата за всички нас, близки и далечни, свои и чужди, немощни и грешни, които с любов те почитаме.

Ти от дете си бил просветен от Божията благодат, а в юношеството си, притежавайки съвършен ум, си учил на мъдрост юноши и девойки.



И достигнал зряла възраст, си се показал усърден в осъществяването на божествените добродетели.

Затова утвърди и нас в доброто угаждане на Бога и както като добър пастир изрядно си се грижил за Христовите овци, насочвай и нас по пътя на покаянието.

Като светилник на истинската Светлина просвети ни и ни запази от заблудите и съблазните на този свят, а като дивен чудотворец не преставай да показваш своята милост към всички, които с любов прибягват към тебе.

serafim-sv
Свети Серафим Соболев Софийски чудотворец

Добри пастирю, не оставяй твоето паство, което е в българската и руската земя, и по други места.

Бъди бръз помощник на призоваващите те от всички краища на земята, за да се прослави неизказаното милосърдие на Пастиреначалника и наш Господ Иисус Христос, Когото винаги прославяме и Му се покланяме заедно с безначалния Му Отец и Всесветия и благ и животворящ Негов Дух сега и всякога, и във вечни векове.

Амин!“

******

„Праведный отче и владыко Серафиме, моли Бога о нас

Амин!“

******

Ето какво разказа певецът от Руската църква И.И.:

„Веднъж, когато се молех в гробницата на архиепископ Серафим, там влезе една възрастна жена с интелигентен вид.

Тя ми разказа, че през 1988 г. в устата ù се появил тумор, който започнал бързо да расте. Скоро тя вече говорела с мъка и не можела да се храни.

При това чувствувала изключително силни болки. Обърнала се за помощ към много лекари, един от които бил неин близък професор онколог.

След прегледа той откровено ù казал, че тя има скоротечен рак на езика и медицината вече е безсилна да ù помогне, тъй като болестта е много напреднала.

Ракът обхванал почти цялата устна кухина.

Отчаяната жена, която някога, още в родния си град Пловдив, била чувала, че владика Серафим прави големи чудеса над болни и страдащи, започнала всеки ден да ходи в Руската църква и да се моли продължително на неговия гроб.

На шестия ден тя била сама в гробницата и изведнъж чула ясно глас, който ù казал:

„Потопи свещичката, която държиш в ръката си, в кандилото над мен и с елея помажи болното място.“

Обхваната от изумление и радост от такъв чуден отговор на молитвата си, болната изпълнила това, което ù било казано и веднага, за нейно голямо учудване, страшните болки утихнали.

През следващите дни тя продължила да помазва болното място.

Отокът започнал да спада и след една седмица изчезнал напълно!

Болната отишла при своя професор. След като я прегледал, той развълнувано я попитал с какво се е лекувала и кой я е излекувал.

Тогава тя подробно му разказала всичко, което се случило с нея. Лекарят ù отговорил, че тя е намерила най-правилния начин на лечение и радостно възкликнал: „Слава на Бога и на Неговия угодник владика Серафим!“

Информацията достигна до нас, благодарение на свещеник Васил Василев.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.