По-крехък и вкусен пълнен заек не сте яли (хитова кулинарна рецепта)

0
1515

Такъв крехък пълнен заек, а не е никаква сложнотия за правене

Днешната ни рецепта е повече от вкусна – това е пълнен заек, който ще ви омагьоса. Безкрайно вкусен и крехък става, месото само се разпада и се топи в устата. А освен това се прави лесно.

Трябват ни един заек с големина около 2 килограма и половина, сланина около половин килограм, един портокал.

пълнен заек
Страшно вкусен и крехък пълнен заек

За плънката на заека са нужни заешките дреболийки, около 200 грама ориз, 200 грама гъби, две глави лук и сол на вкус.

А за самото овкусяване на заека ни трябват около 30 грама соев сос, една лъжица мед, някаква универсална подправка, кимион, черен пипер и една лъжичка горчица.



Първо ни трябва една правоъгълна тава, на дъното на която да наредим лозови пръчки във формата на решетка. Върху тях именно поставяме и нашия заек. Овкусяваме го като смесваме всички изброени необходими съставки и намазваме заека с тях след това. Мажем отвън и отвътре.

Лукът, който вече сме нарязали, заедно с нарязаните гъби, дреболийките и ориза се поставят в тиган, за да се запържат. След това прибавяме към тях чаша с вода. А, за да станат по-мекички, пускаме в тиганчето и щипка сол.

След като са омекнали вече, напълваме заека с тях и го зашиваме. Сланината я режем на филийки и я прикрепяме към заека с помощта на клечки за зъби. А най-отгоре поставяме нарязания на кръгчета портокал.

Взимаме две чаши вода и ги наливаме в тавата при заека, после го увиваме добре с фолио и печем за около два часа на температура от не повече от 200 градуса. Чат-пат отвиваме фолиото, за да полеем със соса, който е отстрани и пак завиваме.

През последните десетина-петнадесет минути от печенето махаме фолиото, за да добие заека хубава златиста коричка. Този заек, направен по тази рецепта, става наистина пленителен за сетивата и вкусовите рецептори.

Приятен апетит ви пожелаваме и до новите ни вкусни срещи с кулинарни рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.