Напрежение между гранична полиция и германците днес

0
226

Немски протестиращи днес окупираха границата ни с Турция в подкрепа на бежанците. Появи се сериозно напрежение с родната гранична полиция

От Германия тръгнаха към границата ни с Турция автобуси с немски протестиращи.

Те бяха ескортирани от Ямбол до границата с полицейски ескорт.

МВР пое ангажимент да не се намесва в протеста, но ако протестиращите нарушат дадената дума и започнат физически да увреждат масивната телена ограда, тогава и полицията ще реагира адекватно.

granica
Немски протестиращи се събраха на границата ни с Турция
granica
Символично събаряне на телената ограда в подкрепа на бежанците

Но както често се случва и днес се породи сериозно напрежение между протестиращите и Гранична полиция, защото нашите гранични полицаи не позволиха на протестиращите да навлизат близо до оградите на нашата държавна граница.



За протестиращите беше определено пространство, зад което те нямат право да навлизат.

Мотивите на Гранична полиция е провеждане на секретна гранична операция. Информацията е потвърдена от Захарин Пенов, началник на Гранична полиция.

Външни лица не могат да пристъпват очертаната 300-метрова зона до т.нар. гранична бразда, припомниха от http://plovdivmedia.com.

granica
Полицейски ескорт предвождаше автобуса с немските протестиращи до границата
granicata
Така в Германия оповестиха протеста на българо-турската граница

До момента не е подадена информация конфликтът да се е разразил по-сериозно и МВР да са арестували някого от протестиращите германци.

Четейки коментари на българи по повод протеста на германците в защита на бежанците виждаме, че нашите сънародници са възмутени от нахалството на немските протестиращи да се бъркат в делата на нашата страна.

Това е един от принципите, заложен в членството на ЕС. Точно поради тази причина във Великобритания не веднъж беше повдиган въпросът за напускане на ЕС, понеже британските власти нямат право да забранят достъпа на нежелани и неграмотни  имигранти до тяхната страна.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.